Požareport: Dominika Švarc Pipan kot Golobov proxy v SD? Han: Morala bi oditi že pred enim tednom.

Dominika Švarc Pipan Foto: Vlada RS Flickr

Primerjave DŠP s primerom nekdanjega obrambnega ministra SD Janka Vebra so povsem nesmiselne, saj je Vebra takrat zamenjeval tedanji premier Miro Cerar ml. (SMC), premier Robert Golob pa Švarc Pipanovo zdaj brani…

Požareport: Dominika Švarc Pipan kot Golobov proxy v SD? Han: Morala bi oditi že pred enim tednom.

Požareport: O (ne)podpori ministrici za pravosodje Dominki Švarc Pipan znotraj SD – nekaj dni po izbruhu afere “sodna stavba” – je avtor teh vrstic delno poročal že v soboto zvečer na omrežju X, upoštevajoč tudi petkov sestanek neformalnega vrha stranke, zaprt za javnost, brez prisotnosti DŠP. Vse zapisano seveda drži.

– DŠP je zgubila podporo vseh ključnih odločevalcev znotraj stranke (predsednice Tanje Fajon, generalnega sekretarja Klemna Žiberta, vodje poslanske skupine – in podpredsednika SD – Janija Prednika, in celo evropskega poslanca ter podpredsednika SD Matjaža Nemca), saj je povsem jasno, da kot ministrica za pravosodje ne bo mogla več kredibilno delati, podpira jo pravzaprav samo še Andrej Omerzel, nekdanji predsednik Mladega foruma, pomladka SD, in njen “zaupnik” oziroma “potrčko”, ki se je skupaj z DŠP sicer že znašel v dveh finančnih aferah.

Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, trenutno tudi – po javnomnenjskih anketah – najbolj pribljubljen politik SD, pa naj bi v petek dejal, da bi Dominika morala oditi (odstopiti) že pred enim tednom.

So ji pa vendarle dali “še nekaj dni”, da svoje videnje nakupa poslovne stavbe na Litijski 51 v Ljubljani pojasni predsedstvu stranke in poslanski skupini. Toda z njo kot ministrico, pravijo naši viri z vrha SD, je “game over”.

– Petkova zamenjava… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Usoda ministrice Švarc Pipan vse bolj negotova

Usoda pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan je vse bolj negotova, saj se v zvezi z nenavadnim nakupom stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, v kateri naj bi nekoč delovala tri sodišča, pojavlja vse več vprašanj. Socialni demokrati (SD) so izrazili željo po razjasnitvi vseh okoliščin in dejstev v zvezi s tem spornim nakupom… več tukaj.

Foto: Vlada RS Flickr