Požareport: Dvoličnost Golobove Svobode: Napadajo zdravnike, okulist in partner poslanke Tamare Vonta pa kasira državne milijone

Tamara Vonta [Foto: Zajem zaslona]Tamara_Vonta Zajem zaslona

Ko tudi Tamara Vonta dvolično molči. Denar je pač denar, sveta vladar.

Požareport: Dvoličnost Golobove Svobode: Napadajo zdravnike, okulist in partner poslanke Tamare Vonta pa kasira državne milijone

Požareport: Da Gibanje Svoboda, ob Levici, seveda, stoji za najnovejšimi, tudi ideološko pogojenimi medijskimi napadi in diskreditacijami zdravnikov (zlasti sindikata Fides, zdravnikov zasebnikov s koncesijami in tako imenovanih “dvoživk”), verjetno ni več nobenega dvoma. To se vidi ne samo na Golobovem portalu Necenzurirano ali reviji Mladina, ampak celo med poročanjem Slovenske tiskovne agencije, javne RTV in največje zasebne televizije Pop TV (Kanal A), ki je sicer usodno odvisna od državne (beri: vladne) podpore. A tudi tukaj kraljuje ta neverjetna dvoličnost politike, v tem konkretnem primeru Svobode:

– Eden največjih zasebnih zdravnikov koncesionarjev… več na Požareport.

Civilna iniciativa Glas ljudstva poziva vlado naj stavkajočim zdravnikom v času stavke ne izplača plač

Civilna iniciativa Glas ljudstva je na današnji novinarski konferenci pozvala slovensko vlado, naj nemudoma ukrepa proti že več kot mesec dni trajajoči zdravniški stavki, ki jo organizira sindikat Fides. Po njihovem mnenju stavka krši zakon o stavki in ogroža pravice pacientov v javnem zdravstvu. Iniciativa vlado poziva, naj zdravnikom za čas trajanja stavke ne izplačuje plač, s čimer bi prisilila konec stavkovnih aktivnosti.

Predstavnik iniciative, Jaša Jenull, je poudaril, da stavka ne upošteva 5. člena zakona o stavki, ki določa, da mora biti vsaka stavka organizirana na način, ki ne ogroža varnosti in zdravja ljudi. Po njihovih navedbah zdravniki ne zagotavljajo vseh storitev, ki so jih po zakonu dolžni opravljati med stavko, kar še dodatno ogroža bolnike.

Dušan Keber, še en predstavnik iniciative, je izpostavil, da dolgotrajna stavka povzroča kaos in otežuje dostop do zdravstvene oskrbe, pri čemer bi moralo ministrstvo za zdravje zahtevati izvajanje dodatnih storitev za bolnike, katerih zdravstveno stanje bi se lahko zaradi čakanja bistveno poslabšalo. Keber je kritiziral sindikat Fides za neizpolnjevanje zakonskih obveznosti pri organizaciji stavke, vključno z nezagotavljanjem nujnih delovnih obveznosti. Slednje pa je po njegovem mnenju pripeljalo do etično in moralno spornih odločitev, kot so napovedi zapiranja pediatričnih oddelkov in porodnišnic… več tukaj.

[Foto: Zajem zaslona]