Požareport: Fantje iz ozadja kontroverznega razpisa “nategnili” ministra Šarca

Požareport: Tisti, ki s(m)o pozorno spremljali včerajšnjo nujno sejo komisije za nadzor javnih financ (vodi jo poslanec Jernej Vrtovec, NSi), smo se lahko prepričali najmanj dvoje:

– Po dolgem času smo v živo spet videli Marjana Šarca, kot smo ga nekoč poznali. Ko je, med leti 2018 do 2020 prehodil pot od “Luke Dončića slovenske politike” do “glupega kot k…c”, pa so eni danes že malo pozabili, kdo je, kako govori in kako v resnici zgleda politik Šarec, četudi je vse to skupaj – glede na dejstvo, da je Šarec, ki so ga volivci na zadnjih parlamentarnih volitvah gladko odslovili, danes celo dvojni minister (za obrambo in kmetijstvo) – žal bolj vrnitev v prihodnost. Šarec namreč še vedno govori kar nekaj tjavdan (pri čemer me manjka niti omenjanja njegove pokojne mame), sredi državnega zbora šlo je za njegov bizarni šov in blebetanje brez pravega smisla.

– In da se najnovejšega javnega razpisa ministrstva za obrambo o produkciji in predvajanju resničnostno dokumentarne serije Vojak v akciji, težkega 2 milijona evrov, kjer bo, tako namreč kažejo vsi resni strokovni izračuni (namreč, snemanje 10 televizijskih epizod pri nas stane največ 500 do 600 tisoč evrov, oziroma 50 do 60 tisoč evrov za posamezno epizodo), izginilo neznano kje okoli 1,2 milijona evrov. Uradno sicer na računu famoznega ter nedelujočega podjetja Akademija Ris, svetovanje d. o. o., formalno v lasti nekdanjega vojaškega specialca Luke Zorenča, ki je – spomnimo – brez prihodkov, prometa in zaposlenih, skratka, sploh ne posluje, transakcijski račun pa je to podjetje odprlo tik pred tem razpisom. Dejansko je bilo to podjetje nabavljeno “na zalogo”, prav za ta razpis, junija letos. Vse to so gola dejstva, fakti!

Mimogrede, Zorenč si na… Požareport.

Foto: STA

Portal24