Požareport: Golob je hotel odstopiti že novembra lani, ko je imel hudo osebnostno krizo, zdaj pa kakor ne odstopa, a bivša žena kot prerojena

Robert Golob Foto: Nebojša Tejić/STA/Vlada RS Flickr

Požareport: Golob je hotel odstopiti že novembra lani, ko je imel hudo osebnostno krizo, zdaj pa kakor ne odstopa, a bivša žena kot prerojena

Požareport: Medtem ko predsednik vlade in Gibanja Svobode Robert Golob (doma) okreva po petkovi operaciji dimeljske kile v ljubljanskem Kliničnem centru, iz virov zelo blizu Goloba prihajajo zanimive informacije.

Nekatere tudi povsem nove, za katere doslej nismo vedeli:

– Tako je Golob hotel odstopiti že novembra lani, ko je padel v hudo osebnostno krizo in se menda prvič zavedel, kam je prišel, ko je obul premierske čevlje.

– Zdaj pa kakor ne bo odstopil (čeprav bi ta hip to lahko elegantno storil “iz zdravstvenih razlogov“), tudi zaradi – pravkar uvedene – preiskave komisije za preprečevanje korupcije ne, in se bo s KPK spopadel tudi na sodišču.

Če pade kot premier, je z njim konec

Golobu naj bi bilo namreč tokrat jasno, da če pade kot premier, je z njim konec. Na dan bi namreč prišlo čisto vse, od razvpitega romunskega računa do balkanskih poslov Gen-I, kjer naj bi bil sicer dovolj previden, vsaj kar zadeva “podpisovanje”. Tina Gaber, pravijo, pa bi ga zapustila najkasneje en mesec po njegovem odstopu.

– Daleč največji, če ne celo edini pravi vpliv na Goloba imata generalna sekretarka GS Vesna Vuković in zasebna partnerka Tina Gaber, ki mu med drugim govorita, mu prodajata, da niti slučajno ne sme odstopiti, saj je on edina rešitev za državo.

Kar zadeva Damirja Črnčeca, državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo, on kakšnega hudega neposrednega vpliva na Goloba menda nima (več), ima pa nenormalno velik vpliv na Vukovićevo. Ki je, denimo, sprta tudi z Matejem Arčonom, ministrom za Slovence v zamejstvu in po svetu; Arčon jo že prav “sovraži” (sicer pa, tako naši viri, kdo pa znotraj Svobode ne sovraži Vukovićevo), in ko v ožjih družbah govori o njej, rad cinično pokaže dva prsta pod nosom, češ, Hitlerjevi brki.

No, Golob je, zaradi Vukovićeve, prekinil stike celo s svojim dolgoletnim sodelavcem in prijateljem Alešem Kocijančičem iz Solkana, pri katerem je, na primer, stanoval med volilno kampanjo. Ker tudi Kocka, kot kličejo Aleša, sovraži Vukovićevo, ona pa seveda njega.

Mimogrede, pri Vukovićevi, je zanimivo, da… več na Požareport.

Foto: Nebojša Tejić/STA/Vlada RS Flickr; Portal24