Požareport: Golob je pekarna zarečenega kruha. Ob novem letu pa se je očitno odločil, da bo tudi politična lutka.

ByA.K.

11. januarja, 2023 ,

Požareport: Golob je pekarna zarečenega kruha. Ob novem letu pa se je očitno odločil, da bo tudi politična lutka.

Požareport: Golob je pekarna zarečenega kruha. Golob sicer še ima formalno večino v državnem zboru, vendar je to tudi vse. Kučan mu je namreč z izborom govorca na Dražgošah, Boruta Sajovica, vodje poslanske skupine Gibanja Svobode, pokazal, da mu lahko tudi poslansko skupino kdajkoli vzamejo…

Če je prej morda še kazalo, da bi se Golob utegnil Milanu Kučanu in drugim ključnim igralcem iz ozadja tranzicijske levice “upreti”, zdaj temu ni več tako.

Potem ko se je razvedelo, da naj bi se predsednik vlade Robert Golob, uradno sicer še vedno poročen z Jano Nemec Golob, po novem dobival s Tino Gaber, nekdanjo misico z bujnim oprsjem, podjetnico, lobistko, občasno televizijsko voditeljico ter zasebno številnih znanih moških, od nekdanjega politika in ministra SD Patricka Vlačiča do razvpitega podjetnika (blizu SDS) Roka Snežiča, ki naj bi – zaradi Goloba – v nekaj urah po objavi vroče novice o najnovejšem paru tudi čudežno izpuhtela iz uradnega registra lobistov pri Komisiji za preprečevanje korupcije…

… je po Ljubljani zaokrožila tudi naslednja šala:

“Tina Gaber je iz registra lobistov izginila zato, ker če je ona uradno lobist, potem mora predsednik vlade ob vsakem seksu z Gabrovo prijaviti lobistični stik.”

A to so zgolj stranski ter bolj smešni učinki tega, čemur na Uri moči (Planet TV) že dlje časa argumentirano pravimo “teater absurda” (avtor tega izraza je sicer Edvard Kadič), na časniku Finance pa “resničnostni šov na Gregorčičevi in Šubičevi”, kjer taisti, sicer hvalisavi premier, očitno ne ve niti tega, kako stojimo z inflacijo, vendar to ni več zabava, estrada, kajti stvari so zelo resne (vir: Nevarne posledice).

Ker nova vladna garnitura, vključno s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič… več na Požareport.

Foto: Kabinet PV

Ne spreglejte…

Pravosodje: 600 evrov bruto mesečnega dodatka izhodišče za reformo

Dodatek, ki ga je napovedal Golob, bo v resnici prejemek, ki bo z reformo plačnega sistema postal stalen. Premier Robert Golob je na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva napovedal reformo plačnega sistema s posebnim plačnim stebrom za sodstvo oziroma pravosodje. Do izvedbe reforme bodo sodniki prejemali 600 evrov bruto dodatka… več tukaj.