Požareport: Golob naroči Loredanu, ta ukaz naprej prenese Šabedru: Ceremonija me ne zanima, spravite mi ga s poti, drugače letiš ti

Požareport: Golob naroči Loredanu, ta ukaz naprej prenese Šabedru: Ceremonija me ne zanima, spravite mi ga s poti, drugače letiš ti

Požareport: No, kaj bo zdaj jutri sredi Maribora naredil Aleš Šabeder, bomo pa še videli …

Aleš Šabeder in Danijel Bešič Loredan: namen močnega medijskega lansiranja zgodb o koruptivnih zdravnikih naj bi bilo predvsem odvračanje pozornosti od dejstva, da Golob in Loredan nimata še čisto nič od tega, čemur bi lahko rekli zdravstvena reforma.

Jutri, v četrtek popoldne, štajerska prestolnica ne bo samo prizorišče usodne seje mestnega sveta, kjer naj bi mariborski župan Saša Arsenovič zaradi spora z Gibanjem Svoboda ob napovedanih podražitvah javnih storitev ostal brez mestne koalicije (Arsenovič in premier Robert Golob sta se navidezno sprla zaradi “vrednot”, a to so zgolj pravljice za naivno javnost, saj gre v resnici za spor okoli vodenja mariborskih javnih podjetij, ne samo Snage, ker naj bi Golobovi od Arsenoviča – seveda pod mizo – zahtevali kadrovsko kvoto šestih prokuristov oziroma nadzornikov), ampak tudi seje sveta UKC Maribor, kjer naj bi, čeprav tega ni na dnevnem redu, prišlo do zamenjave generalnega direktorja Antona Crnjaca.

Crnjac, četudi UKC Maribor dejansko posluje dobro, tako vsaj pričajo tekoče številke, ima namreč “dve hudi objektivni težavi”: za generalnega direktorja je bil imenovan pod vlado Janeza Janše, Gibanje Svoboda pa hkrati mrzlično išče službi za njihovega poraženega županskega kandidata, kirurga Vojka Flisa, prej generalnega direktorja UKC Maribor (kjer ga je zamenjal prav Crnjac), in mestno svetnico GS Karin Jurše, prej pomočnico Vojka Flisa na UKC Maribor, pristojno za nabavo, sicer pa znano prestopnico med mariborskimi levimi političnimi strankami.

In to so nekatere povezane podrobnosti:

– Na dnevnem redu četrtkove seje sveta UKC Maribor sta finančno poročilo in točka razno, kjer naj bi se poskušalo zamenjati Crnjaca.

– Kar pa bo vsaj velik pravni problem, saj posebnih razlogov za njegovo zamenjavo ni. Celo Aleš Šabeder, nekdanji minister za zdravje, danes pa vodja urada za nadzor, kakovost in investicije na ministrstvu za zdravje (skratka, eden od tesnih sodelavcev aktualnega ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana), ki ga je za predsednika sveta UKC Maribor postavila Golobova vlada, je po februarski seji sveta lansko poslovanje UKC Maribor označil za “solidno” in “bil zadovoljen” glede na sanacijo finančnih izgub, ki jih je prej pridelal generalni direktor Vojko Flis. – Toda ukaz za zamenjavo Antona Crnjaca, tako naši viri, naj bi prišel osebno od Goloba, ki naj bi to naročil Loredanu, ta pa naprej prenesel Šabedru. Češ, tako menda Golob, ceremonija (torej zakonsko zapisana pravila postopkov… več na Požareport.