Požareport: Golob o Cviklu: Ne mi ga več voziti sem. Cvikl o Golobu: Postavili smo ga za nekaj mesecev, potem pridem jaz kot rešitelj.

Robert Golob in Tina Gaber [Foto: BOBO/Vlada RS Flickr]

Toda Milan M. Cvikl, človek neizmernih ter nezaustavljivih ambicij, se je ukvarjal tudi z idejo, da bi, leta 2021, kandidiral za predsednika republike. Zato je Jerci Legan predlagal, da gresta v to kandidaturo skupaj in se ločita šele potem…

Požareport: Golob o Cviklu: Ne mi ga več voziti sem. Cvikl o Golobu: Postavili smo ga za nekaj mesecev, potem pridem jaz kot rešitelj.

Požareport: Čeprav je Milan M. Cvikl, viceguverner Banke Slovenije, junija lani vilo Jero pod Ljubljanskim Gradom prodajal predsedniku vlade Robertu Golobu in Tini Gaber (vir), se Cvikl in Golob tako rekoč ne prenašata. Kar je za dva politika, ki tudi sicer veljata za dva ekstremna patološka narcisa, po svoje razumljivo.

Ko se je Cvikl leta 2020 vračal iz Londona, kjer je delal kot nadomestni direktor v Svetu direktorjev Evropske banke za obnovo in razvoj, je bil doma v Ljubljani praktično brezposelen*, zato se je znova aktivno priključil vodstvu Socialnih demokratov. In to preko “voditeljice SD” Tanje Fajon, ki naj bi jo takrat – kar Cvikl menda odlično obvlada – načrtno in dodobra omrežil. Med pisanjem koalicijske pogodbe, kar je za stranko SD počel Cvikl, se ga je omenjalo kot bodočega ministra za finance, še pred volitvami, spomnimo, pa se je sam ponujal celo za mandatarja. Ko pa sta se med koalicijskimi pogajanji prvič srečala z Golobom, Cvikl je… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Kako je Cvikl Prodajal vilo Jero Golobu in Gabrovi ter njegov nepremičninski debakel v Trstu, kjer je ostal brez 32 jurjev

Požareport: Bilo je 12. junija 2023. Nepremičninski agent ljubljanske agencije Stoja pokliče Milana M. Cvikla, viceguvernerja Banke Slovenije, da ima stranko, ki se resno zanima za najem in kasnejši odkup razvpite vile Jere pod Ljubljanskim gradom, ker pa gre za izjemno znano in pomembno osebo, mora ime stranke ostati skrivnost. In potem se pred vrati vile Jere v lasti Cvikla in Jerce Legan z vladnimi avtomobili pojavijo Robert Golob, njegov sin Lan, Tina Gaber in njena osebna asistentka, širši javnosti neznana mlajša ženska nekoliko močnejše postave. Pričaka jih Cvikl, Leganova pride šele kasneje, ravno takrat, ko sta Cvikl in Golob že na balkonu z razgledom. “Aha, glej jo, je prišla,” pravi Cvikl, ko opazi Leganovo… več tukaj.

Foto: BOBO/Vlada RS Flickr