Požareport: Golob skrivaj s Pečečnikom: Burno, vpitje in skriti dogovori, vse mimo Komisije za preprečevanje korupcije

Požareport: Po naših informacijah se je premier Robert Golob že 5. novembra na skrivaj dobil tudi z Jocem Pečečnikom, podjetnikom in predsednikom SBC (Klub slovenskih podjetnikov), vendar tega sestanka predsednik vlade očitno ni prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, kot lobistični stik.

Šlo naj bi za nedeljsko kosilo, dolgo menda kar štiri ure, za njuno druženje pa se je izvedelo potem, ko se je s tem v neki ožji družbi pohvalil Pečečenik, ki se sicer tudi sam vedno bolj spogleduje z možnostjo aktivnega vstopa na politično sceno. Sodeč po pripovedovanju naj bi bilo kosilo precej burno, vmes naj bi se dvakrat skregala in vpila, na koncu pa naj bi se dogovorila za naslednje:

– Pečečnik osebno ne bo (več) rušil Goloba, ampak ga podpiral, v imenu stabilnosti, ki ga poslovno okolje potrebuje. Zato je Pečečnik, potrjujejo naši viri iz SBC, po tej nedelji res obrnil ploščo, prej je bil do Goloba izredno kritičen, zdaj pa je “uradno stališče SBC”, da je Golobu treba pomagati, da izpelje reforme, in da se ga zato ne sme zamenjati.

– Pečenik naj bi Golobu tudi pomagal “razbiti” Ekonomsko-socialni svet, malo z napadi na nekatere delodajalce, ki – z Golobom – nočejo več sodelovati, malo pa s hvaljenjem vodilne sindikalistke Lidije Jerkič.

In kaj naj bi Pečečnik dobil v zameno?

Golob naj bi mi obljubil, da bo po vzoru Janeza Drnovška ustanovil elitni gremij podjetnikov in poslovnežev, ki bodo Golobovo posvetovalno telo, Pečečnik pa naj bi ga vodil.

– Minister za finance Klemen Boštjančič naj bi dobil posebnega državnega sekretarja za pripravo “davčne reforme”, šlo pa naj bi za “mladega strokovnjaka”, ki bo ga osebno predlagal Pečečnik.

Mimogrede, Pečečnik je pred kratkim v SBC-ju zaposlil znano politično in medijsko (PR) svetovalko Anušo Gaši, kot poslovno direktorico s politično agendo, ki naj bi mu tudi vzdrževala politične kanale in pripravljala teren za – Pečečnikovo politično kariero.

Golob molči

Golob na naša vprašanja, povezana s Pečečnikom, zaenkrat še vedno molči, čeprav smo jih na kabinet predsednika vlade posredovali že minuli torek:

– Ali držijo informacije, da se je predsednik vlade pred kratkim (predvidoma nedeljo, 5.11.) dobil na kosilu z Jocem Pečečnikom (predsednikom SBC)?
– Če to drži, ali je predsednik vlade to kosilo prijavil kot lobistični stik?
– In kaj je bila tema pogovora?

Kaj pravi KPK?… več na Požareport.

Foto: Vlada RS X; Portal24