Golobova šlamastika s Čeferini in Elesom: Beda ter brutalni nepotizmi za katere mediji zdaj nočejo vedeti. Andrej Ribič vedno govoril, kako mora on (po)skrbeti za svojega mlajšega brata Braneta Ribiča. Četudi skozi stranko Gibanje Svoboda, sklepe Golobove vlade ter na stroške davkoplačevalcev.

Toda razlogi hitrega ter “nepričakovanega” odstopa Jožefa Klavdija Novaka v bistvu prozorno razkrivajo vso šlamastiko in bedo tovrstnega kadrovanja, kar pa večinski mediji, da ne bi slučajno kakorkoli škodovali Robertu Golobu, preprosto nočejo niti videti.

Spomnimo

Vlada Roberta Goloba je na svoji prvi dopisni seji, minuli petek zvečer, med drugim zamenjala tudi vladni del nadzornega sveta Elesa. Šlo je za točko razno, brez vsakršnega gradiva ali obrazložitve. Zato ministri SD in Levice sploh niso glasovali (tukaj). Golob pa naj bi tako, znotraj vlade, demonstriral svojo moč. Češ, politika je igra moči, in moč je treba tudi uporabljati. Nihče ni niti pisnil, toda spisek zamenjav na Elesu naj bi Golobu sestavil Andrej Ribič.

Kar ima tudi svojo dolgo brado in zgodovino: Andrej Ribič je namreč enkrat že bil predsednik nadzornega sveta Elesa, med vlado Boruta Pahorja, ko je bil Ribič še zvest in poslušni kader Golobičeve stranke Zares. Pod Golobom je želel postati predsednik uprave Elesa. To naj bi bila vedno njegova velika želja, ambicija. Vendar bi bilo – zdaj – za to potrebno zamenjati Aleksandra Mervarja. Mervar je nekdanji sodelavec Roberta Goloba v upravnem odboru podjetju Istrabenz-Gorenje, predhodniku Gen-I, ki pa je pravkar dobil nov mandat – na čelu Elesove uprave.

Zato Andrej Ribič – za zdaj – ponovno postaja “samo” predsednik nadzornega sveta Elesa… več TUKAJ.

Foto: Domovina