Požareport: Grozilo mu je 10 let zapora, a zdaj je Kontič mlajši že doma. Gola sreča za dilerja ali zveze naših z Miloradom Dodikom?!

Mitja Kontič [Foto: Tožilstvo BiH]

In potem se je zgodilo, in to še preden je nova ministrica za pravosodje postala Andreja Katič, čisto slučajno nekdanja tesna sodelavka in zaupnica pokojnega velenjskega politika Bojana Kontiča…

Požareport: Grozilo mu je 10 let zapora, a zdaj je Kontič mlajši že doma. Gola sreča za dilerja ali zveze naših z Miloradom Dodikom?!

Požareport: Spomnimo: 14 marca 2023 so sredi vzhodnega Sarajeva prijeli Mitjo Kontiča, sina pokojnega velenjskega župana Bojan Kontiča, nekdanjega poslanca Socialnih demokratov in dolgoletnega vplivnega politika te stranke, med drugim tudi poslanca, podpredsednika stranke in liderja tako imenovanega šaleškega lobija znotraj SD. No, tudi Kontič mlajši je bil vidni politik Mladega foruma, pomladka SD (vir: “Ponosni politični nasledniki, ki dilajo kokain: možne tudi najsrhljivejše razsežnosti primera Kontič“), na javni sceni celo – kako cinično to zveni – borec proti mamilom v domaćem Velenju, potem pa se, ob spektakularni policijski aretaciji v Bosni in Hercegovini izkaže, da gre v resnici za balkanskega dilerja s kokainom. Ker je šlo za mamila in organiziran kriminal, Mitja Kontič nemudoma pristane v priporu (saj bi sicer, tako sporoči tamkajšnje tožilstvo, lahko pobegnil iz BiH) in grozi mu – po kasnejši obtožnici tožilstva BiH – celo do deset let zapora.

Potem pa, decembra istega leta (2023), na sodišču preobrat. Mitja Kontič, ki je bil, pazite, celo na čelu te kriminalne skupine, dobi… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Nekdaj razvpiti Zgaga dobesedno izpuhtel, izginil, še prej pa hotel tožiti Dominiko Švarc Pipan

Požareport: Ena od najbolj zanimivih razlag, zakaj se je Blaž Zgaga tistega maja 2020 – kot edini iz Evropske unije – znašel med 17 dobitniki nagrad nemškega medija Deutsche Welle – za svobodo govora, ki so jih podelili “vsem pogumnim novinarjem v svetu, zatiranim zaradi poročanja o pandemiji”, je ta, ki naj bi občasno širil celo sam Zgaga, resda v bolj toksičnem (vinjenem) stanju, da je šlo za plačilo (nagrada mu je namreč navrgla 50 tisoč evrov) ene od zahodnih obveščevalnih služb za njegove bivše novinarske in druge podvige… več tukaj.

Foto: Tožilstvo BiH