Arsenovičevo zasebno podjetje Galerija Gosposka je v zadnjih desetih letih prejelo že več kot 2,5 milijona evrov proračunskega denarja, pri čemer je daleč največji delež tega denarja Arsenoviču pritekel šele po tem, ko je postal župan Maribora…

Požareport: Hanovi milijoni za Arsenovičev hotel pod lupo KPK

Požareport: No, zdaj je tudi uradno: nepovratna (evropska) sredstva, ki jih je na – zdaj že razvpitem – javnem razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobil mariborski župan Saša Arsenovič oziroma njegovo zasebno podjetje Galerija Gosposka, d. o. o., gre pa za, spomnimo, 1,8 milijona evrov proračunskega denarja, za gradnjo Arsenovičevega zasebnega hotela Žički dvor na mariborskem Lentu, so že po lupo komisije za preprečevanje korupcije.

Na KPK so nam tako – med drugim – potrdili, da so v tem Arsenovičevem primeru “uvedli predhodni preizkus”, a nam zato “več informacij trenutno ne morejo posredovati oziroma se do primera ne morejo vnaprej opredeljevati”. In dodajajo, “da lahko o kakršnih koli sumih odklonskih ravnanj z vidika naših pristojnosti govorijo šele, ko zberejo dovolj dokaznega materiala za uvedbo preiskave. V primeru suma kaznivega dejanja, povezanega s korupcijo, pa je za to pristojna policija”.

Zato zaenkrat tudi še ni povsem znano… več na Požareport.

Foto: STA


Ne spreglejte…

Požareport: Javni denar za Arsenovičev zasebni hotel in sumi drugih nepravilnosti, bi moral minister Han odstopiti?

Požareport: Javni razpis, na podlagi katerega je ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport razdelilo 57 milijonov evrov proračunskega denarja (evropskih nepovratnih sredstev) za “naložbe v slovenskem turizmu”, buri duhove, čeprav večinski mediji orkestrirano molčijo. Ne samo zato, ker je denar za svoj zasebni hotel dobil tudi mariborski župan Saša Arsenovič (vir: Takšnega škandala pa že dolgo ne), šlo naj bi tudi za številne druge sporne odločitve in sume različnih nepravilnosti… več tukaj.