Je pa seveda tudi možno, da se gre Han pri tej prijavi na KPK predvsem za tako imenovani damage control (saniranje politične škode), ki bi lahko zadela njega in stranko SD, potem ko je ta zgodba prišla v javnost.

Požareport: Hotelirski razpis dobiva nove razsežnosti: Arsenoviča na KPK prijavil tudi minister Han!

Požareport: Gre sicer za neuradno potrjene informacije, toda – saj ni res pa je – razvpiti javni razpis ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za “naložbe v turizmu” (gradnje hotelov in podobno), težak 57 milijonov evrov, vsekakor dobiva že pravo trilersko podobo: namreč, tudi gospodarski minister Matjaž Han (Socialni demokrati) je na komisijo za preprečevanje korupcije prijavil marborskega župana Saša Arsenoviča, to pa se je (smo izvedeli ter dobili potrjeno včeraj dopodne) zgodilo potem, ko smo na tem portalu – spomnimo, prejšnjo soboto – ekskluzivno objavili, da je med prejemniki nepovratnih proračunskih sredstev tudi zasebno podjetje Galerija Gosposka d. o. o., ki je v 100-odstotni lasti mariborskega župana Arsenoviča (več na tej povezavi).

Po navedbah virov na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport naj ne bi vedeli, da gre za Arsenovičevo podjetje, zato so prijavo na KPK zapakirali kot vprašanje protikorupcijski komisiji, ali bi razpisna komisija ministrstva morala to podjetje (Galerijo Gosposko), ker je v zasebni lasti javnega funkcionarja, izločiti iz tega javnega razpisa. In zdaj čakajo na uradni odgovor KPK.

Naši viri na ministrstvu tudi pravijo, da je… več na Požareport

Foto: STA

Portal24

Ne spreglejte…

Požareport: Hanovi milijoni za Arsenovičev hotel pod lupo KPK

Požareport: No, zdaj je tudi uradno: nepovratna (evropska) sredstva, ki jih je na – zdaj že razvpitem – javnem razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobil mariborski župan Saša Arsenovič oziroma njegovo zasebno podjetje Galerija Gosposka, d. o. o., gre pa za, spomnimo, 1,8 milijona evrov proračunskega denarja, za gradnjo Arsenovičevega zasebnega hotela Žički dvor na mariborskem Lentu, so že po lupo komisije za preprečevanje korupcije… več tukaj.