Požareport: Imamo primer: Po razkritju ovadbe se Cvikl in Banka Slovenije zavijeta v molk, mediji pa se ukvarjajo z novinarjem Elikanom

Razlogi za takšne dvojne vatle so seveda že znani in tako rekoč tradicionalno politični …

Res je, znova imamo tipičen primer slovenske tranzicije: dva dni po razkritju kazenske ovadbe, ki jo je zoper Milana M. Cvikla, dolgoletnega politika, danes viceguvernerja Banke Slovenije, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini vložila ljubljanska policija (več na tej povezavi), na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani pa je ne zanikajo, se Cvikl in Banka Slovenije zavijeta v molk, no, molčijo tudi na sedežu Cviklove matične stranke – Socialnih demokratov, večinski mediji pa se namesto z viceguvernerjem na polno ukvarjajo z ovadbo zoper urednika in novinarja informativnega programa TV Slovenija Jaka Elikana, zaradi suma šikaniranja.

Razlogi za takšne dvojne vatle so seveda že znani in tako rekoč tradicionalno politični: pri Cviklu gre za pripadnika tranzicijske levice (četudi za visokega državnega funkcionarja, ki ga sumijo nasilnih kaznivih dejanj, za katera je zagrožena kazen celo do pet let zapora), pri Elikanu… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Jaka Elikan: Zavračam očitek, da sem kogarkoli šikaniral

V začetku decembra 2022 so v javnost prišle informacije o domnevnem spolnem nadlegovanju na RTV Slovenija. Šlo naj bi za incident med pokrivanjem redne seje Državnega zbora konec novembra 2022, kjer naj bi med novinarko in urednikom Jakobom Elikanom prišlo do spora glede vsebine prispevka o poslanskih vprašanjih premierju… več tukaj.

By A.K.

Komentar: