Požareport: Iz zakulisja DVK: Razpis za direktorja – farsa v senci Vučkovega nasledstva?

Požareport: Danes poteče “javni razpis” za novega direktorja Državne volilne komisije (DVK), konec prejšnjega tedna pa so se, med drugim, razširile govorice, da naj bi ta funkcija zanimala tudi nekdanjega politika, zdaj pa znova odvetnika Igorja Zorčiča, sicer bivšega poslanca SMC in predsednika državnega zbora ter nesojenega župana Brežic.

Toda naši notranji viri iz DVK pravijo takole: Igor Zorčič je samo distrakcija, odvračanje pozornosti, ker odhajajoči direktor DVK – razvpiti – Dušan Vučko je že poskrbel za svojega pravega naslednika, še preden je najavil svoj odstop in odhod, in zanj tudi na polno lobira. To je vsa enigma. Gre pa za širši javnosti manj znanega Dušana Štrusa, nekdanjega sekretarja državnega sveta, zato je ta javni razpis navadna farsa.

Vučko se je sicer že dlje časa zanimal, kdo bi prišel na DVK, naokoli spraševal razne kandidate, tudi na ministrstvu za notranje zadeve, vendar ni bilo pravega zanimanja. Predvsem zato, ker nihče noče priti za njim, saj zapušča totalno katastrofo, on pa nujno rabi nekoga, da bo pokril njegovo – Vučkovo – slabo delo, in da se, predvsem, ne bi oziroma ne bo spuščal v kakšne revizije tamkajšnjih pogodb.

Stanje na DVK je namreč – tako naši viri – v razsulu, edini dve sposobni uslužbenki, Dragana Kopčič in Kristina Klinc, pa sta menda tudi tik pred odhodom in praktično ves čas na bolniški.

Dušan Vučko naj bi sicer odhajal iz naslednjih razlogov… več na Požareport.

Foto: STA Portal24