Požareport: Kaj mu je rekel Borut Jamnik in primer, ki razkriva finančnega ministra Boštjančiča in direktorja Pošte Marka Cegnarja

ByAna Koren

28. februarja, 2023 ,

Boštjančič se rad hvali, kako “finančno močan” je, a pravih funkcij zanj, dokler ni postal finančni minister v vladi Roberta Goloba, ni bilo od nikoder.

Požareport: Kaj mu je rekel Borut Jamnik in primer, ki razkriva finančnega ministra Boštjančiča in direktorja Pošte Marka Cegnarja

Požareport: Poleg naveze Klemna Boštjančiča in Cegnarja je treba omeniti še revizorko Barbaro Nose, saj veljajo za triperesno deteljico. Slednja naj bi zdaj sicer imela eno samo nalogo: zamenjati predsednika uprave Luke Koper Boštjana Napasta …

Da je novi generalni direktor Pošte Slovenije Marko Cegnar*1, osebni izbranec ministra za finance Klemna Boštjančiča (Gibanje Svoboda), Cegnar sicer zanika, a danes razrivamo primer, ki – te – navedbe naših virov nedvoumno potrjuje. Namreč, da sta Boštjančič in Cegnar ne samo tesna prijatelja, ampak se skupaj lotevata tudi poslovnih in drugih projektov.

In to ne glede na to, ali imata o tem kaj pojma ali ne:

– Viri*2 navajajo takole: Boštjančič se rad hvali, kako “finančno močan” je, a pravih funkcij zanj, dokler ni postal finančni minister v vladi Roberta Goloba, ni bilo od nikoder. Zato se je, spomnimo, pred časom, oktobra 2020, prijavil, menda tudi iz dolgčasa, za predsednika Atletske zveze Slovenije. Čeprav, tako isti viri, cinično, doma niti superg nima, kaj šele da bi bil športnik.

Kandidaturo je vložil poleg tedanjega aktualnega predsednika AZS Romana Dobnikarja (dolgoletnega uslužbenca in tudi člana uprave Petrola, sodelavca Gen-I in bivšega lokalnega politika LMŠ v Komendi, ki smo ga pred lanskimi parlamentarnimi volitvami sprva videvali skupaj s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem, kasneje pa še na dogodkih Gibanja Svoboda), Stojana Nikoliča, takrat še predsednika uprave HSE (ta naj bi si želel s funkcijo predsednika atletske zveze “ustvariti dobro ime”), in Petra Kukovice, nekdanjega člana uprave Gorenja.

– Ko je Borut Jamnik (SID Banka, prej Modra zavarovalnica) izvedel, da se Boštjančič spet loteva nečesa novega (nekateri viri pravijo, da ga Jamnik od Adrie Airways naprej ni mogel več brzdati), mu je rekel, Klemen, ne stopaj tja, kjer boš gladko izgubil. Boštjančič ga ni poslušal, se je pa zgodilo tako, kot – mu – je Jamnik napovedal. Boštjančič, Kukovica in Nikolič so skupaj prejeli manj glasov od Dobnikarja. Mimogrede, točno dve leti kasneje, oktobra 2022, je kot predsednik AZS nenadoma odstopil Roman Dobnikar, aletsko zvezo pa zdaj vodi… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Delu vodstva ZD-ja Ljubljana nagrade za uspešnost

Ljubljanski mestni svet je kljub nasprotovanju opozicije, potrdil izplačilo nagrad za delovno uspešnost delu vodstva Zdravstvenega doma Ljubljana za lani.

Do izplačil kritični tudi v Levici in Piratski stranki

Z izplačili nagrad vodstvu ZD-ja Ljubljana se v nekaterih svetniških skupinah ne strinjajo. Svetnikom Levice v ljubljanskem mestnem svetu se zdi izplačilo nagrad zaradi prebivalcev Ljubljane, ki so ostali brez osebnega zdravnika, skrajno neprimerno. Predlagali, da se ta točka umakne z dnevnega reda seje. Koalicijski svetniki tega predloga niso podprli… več tukaj.