Požareport: Kako se je začelo: Vežnaver ne sme zaslužiti in priložnost sesuti SD, zdaj pa morajo uničiti revizorko. Kako se bo končalo?

Dominika Švarc Pipan [Foto: Katja Kodba STA/Vlada RS Flickr]

Da osnutek revizijskega poročila, ki uničujoče bremeni DŠP, Goloba in Boštjančiča, pride v javnost šele po evropskih volitvah, ni naključje. O tem se je namreč govorilo že prej, toda po teh volitvah se je Golobov Untergang tudi nepovratno sprožil…

Požareport: Kako se je začelo: Vežnaver ne sme zaslužiti in priložnost sesuti SD, zdaj pa morajo uničiti revizorko. Kako se bo končalo?

Požareport: Famozna afera Litijska se je pravzaprav začela naključno: ko je Vesna Vuković, takrat še generalna sekretarja Gibanja Svoboda, iz vladnih gradiv nenadoma ugotovila, da je prodajalec pravosodne palače na Litijski 51 nihče drug kot koprski podjetnik Sebastjan Vežnaver, ki ga Vukovićeva osebno sovraži, kot sovraži še najmanj 10 tisoč drugih ljudi, in si je rekla, fak, ta tip, p.m.m. (Vukovićeva se namreč zelo rada dere in preklinja), pa tokrat res ne bo zaslužil, ne, on tukaj ne sme zaslužiti!

In je zadevo dala v njim naklonjene medije, skratka, na Pop TV in portal Necenzurirano. Kmalu zatem sta z Golobom še pritlehno ugotovita, da bi se dalo z Litijsko na pladnju pred evropskimi volitvami tudi dodobra sesuti konkurenčne Socialne demokrate, zato odigrata na karto pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Njo je Golob sicer želel sprva uporabiti za “sovražni prevzem” stranke SD, ker pa nič več ni kazalo na to, so jo – kot koristno idiotko – uporabili pri Litijski.

Ta njena vloga koristne idiotke Golobovega notranjega kroga je najbolj plastično razvidna ob kronologiji poročanja portala Necenzurirano, kjer kurz poročanja, kar zadeva DPŠ, po navodilu spremenijo čez noč. Potem ko Vukovićeva pokliče odgovornega urednika na papirju, najljubšega Golobovega raziskovalnega novinarja in moža direktorice vladnega urada za komuniciranje Primoža Cirmana, ter mu pojasni in naroči: hej, mi Dominiko zdaj branimo, ne več napadamo. Čeprav jo je Vukovićeva še pred dnevi srečala in direktno vprašala (DŠP namreč), zakaj še ni odstopila.

Srce stare partije… več na Požareport.

Afera Litijska: Večina ključne dokumentacije za nakup stavbe ponarejena

Revizijsko poročilo o spornem nakupu stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, ki ga je pripravila Suzana Hötzl, zaposlena na ministrstvu za pravosodje, je razkrilo številne nepravilnosti in povzročilo burne odzive iz finančnega ministrstva ter kabineta predsednika vlade. Poročilo izpostavlja obtožbe o nezakoniti prerazporeditvi proračunskih sredstev, ki poleg nekdanje pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan bremenijo tudi finančno ministrstvo in kabinet premierja.

Odzivi vpletenih so enotni: trdijo, da poročila ne poznajo, saj pri njegovi pripravi niso imeli možnosti sodelovati. Revizorka Hötzl naj številnim ne bi poslala osnutka poročila. Prav tako ni čakala na njihove pripombe. Nekdanja ministrica Švarc Pipan je za TV Slovenija potrdila, da je bila tudi ona izključena iz postopka… več tukaj.

Portal24; Foto: Katja Kodba STA/Vlada RS Flickr