Požareport: Kako so na vladi pokopali Zemljariča: Opravimo razpravo, res boljše, da ne, pa nojevsko pogledajo v tla in vsi glasujejo za

Spomnimo: vlada Roberta Goloba je odločitev o pokopu Janeza Zemljariča s častno četo Slovenske vojske (uradno: organizacija pogreba z vojaškimi častmi) odločila na svoji 30. redni seji, 5. januarja.

Igor Omerza je kasneje, ko se je vračal iz Trsta, celo javno potožil, da tržaškim Slovencem pravzaprav ni znal dobro pojasniti, saj na patološko obnašanje vlade ni pametnega odgovora …

Publicist Igor Omerza in nekdanji dolgoletni zunanji minister ter nekoč tudi ljubljanski župan Dimitrij Rupel sta minuli petek zvečer v Trstu, v tamkajšnjem Tržaškem knjižnem središču (Centro Triestino del libro), kjer je Omerza predstavljal dve svoji knjigi, “Kocbek, Pahor, Jančar in Udba”, ter “Jovanka in Udba”, naletela na – sicer – pričakovano težavo, kako zbranim tržaškim Slovencem pojasniti, zakaj takšno čaščenje Janeza Zemljariča in ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve. Omerza je kasneje, ko se je vračal iz Trsta, tudi javno potožil, da “pravzaprav ni znal dobro odgovoriti, saj na patološko obnašanje vlade ni pametnega odgovora”.

Za osvežitev spomina… več na Požareport.

Foto: STA


Ne spreglejte…

Požareport: Pogreb Janeza Zemljariča: Tokrat si Kučanu nihče ni upal reči ne. P.S.: Je Golob sploh še šef vlade?

Požareport: Po odločitvi Golobove vlade, da Zemljariča pokopljemo z vojaškimi častmi, smo, zgodovinsko dokazano, vsekakor edina evropska postsocialistična oziroma postkomunistična država, ki z vojaškimi častmi pokopava bivše šefe tajnih političnih policij.

Ali drugače: eni pravijo, zgleda, da bo “Robi” naredil vse, da se spet prikupi Kučanu in starcem, ki jim dolguje za volilno zmago in prevzem oblasti… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Požareport: Kako so na vladi pokopali Zemljariča: Opravimo razpravo, res boljše, da ne, pa nojevsko pogledajo v tla in vsi glasujejo za”
  1. […] Publicist Igor Omerza in nekdanji dolgoletni zunanji minister ter nekoč tudi ljubljanski župan Dimitrij Rupel sta minuli petek zvečer v Trstu, v tamkajšnjem Tržaškem knjižnem središču (Centro Triestino del libro), kjer je Omerza predstavljal dve svoji knjigi, “Kocbek, Pahor, Jančar in Udba”, ter “Jovanka in Udba”, naletela na – sicer – pričakovano težavo, kako zbranim tržaškim Slovencem pojasniti, zakaj takšno čaščenje Janeza Zemljariča in ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve. Omerza je kasneje, ko se je vračal iz Trsta, tudi javno potožil, da “pravzaprav ni znal dobro odgovoriti, saj na patološko obnašanje vlade ni pametnega odgovora”…. več tukaj. […]

Komentar: