Požareport: Kakšno ponižanje za Loredana! Skupaj z Golobom na kolena pred Jankovićem, čeprav so se hvalili, kako ga bodo stisnili.

Požareport: Kakšno ponižanje za Loredana! Skupaj z Golobom na kolena pred Jankovićem, čeprav so se hvalili, kako ga bodo stisnili.

Požareport: Javna opravičila pred novinarji naj bi zahteval in dosegel Janković, na pomiritvenem sestanku med njim, Golobom in ministrom Bešičem Loredanom, za zaprtimi vrati. Da se ve! No, nekateri poznavalci so tudi mnenja, da so Robertu Golobu preprosto pokazali “neke njegove papirje”, dokumente, verjetno iz “balkanskih poslov” Gen-I, in je seveda pokleknil ..

“Na kolena pred šerifa. OMG.” (Darko Mršič). “Kakšno ponižanje za ministra!” (Žiga Turk). “Joj joj joj … česa takega pa v novejši slovenski politični zgodovini ne pomnim. Dvojno opravičilo dejanskemu voždu.” (Miro Haček).

To so (zgolj) trije slikoviti opisi dobrih poznavalcev slovenske politike po včerajšnjem famoznem dvojnem javnem opravičilu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, izrečenem ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću (vir), ob prisotnosti predsednika vlade Roberta Goloba in na posebni tiskovni konferenci, pri čemer se je minister tudi dvakrat ponižno priklonil – županu, vodžu, šerifu.

Toda, ampak … pri tem je treba povedati vsaj še naslednje:

– Ta javna opravičila so prišla po tem, ko so se znotraj Gibanja Svoboda minule dni po kuloarjih hvalili, kako bodo stisnili Jankovića, kako bodo z njim obračunali, kako mu bodo prevzeli vladanje nad prestolnico (posebno glasna pri tem, da se gre nad Jankovića, naj bi bila Vesna Vuković, piarovka Gibanja Svoboda in zaupnica Roberta Goloba), potem ko je Golob javno razlagal, kako on 100-odstotno podpira Bešiča Loredana, sicer pa naj bi mu obljubil tudi tiho polno podporo pri obračunu z Jankovićem?!

– Javna opravičila pred novinarji naj bi zahteval in dosegel Janković, na “pomiritvenem sestanku” med njim, Golobom ter Bešičem Loredanom, za zaprtimi vrati. Da se ve! Kdo je vladar in kdo zares vlada.

Kar zadeva Goloba, pa takole:

– V javnosti se je premier… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Minister Bešič Loredan se je opravičil županu Ljubljane Jankoviću

Za isto mizo so na tiskovni konferenci sedli minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, župan Ljubljane Zoran Janković in predsednik vlade Robert Golob. 

“Prizori, ki smo jim bila priča, so bili res nedopustni. Zdravstvo je glavna prioriteta te vlade. Moramo se posvetiti reševanju problemov,” je dejal predsednik vlade Robert Golob. Pravi, da je prišlo do šumov v komunikaciji in da bodo to zdaj odpravili. Premier je izpostavil reševanje dveh problematik. Slednjih ni mogoče rešiti čez noč: urgentni centri in osebni zdravniki… več tukaj.