Požareport: Klakočar Zupančič v primežu lastnega zdravstvenega kartona, Pašek Šetinc se pripravlja na samostojno pot?

Razen, če UKZ res ne držijo s podatki iz njenega zdravstvenega kartona. Govori se namreč, da so znana napeta dogajanja znotraj Psihiatrične klinike Ljubljana povezana z ambicijami po obvladovanju kartotek znanih oseb, ki naj bi se tam zdravile…

Požareport: Napetosti v stranki Gibanje Svoboda – Intrige, izključitve in boj za oblast

Požareport: Ni dvoma, da je premier Robert Golob hotel doseči odstop Urške Klakočar Zupančič z mesta predsednice državnega zbora (seveda tudi zaradi odvračanja pozornosti od uničujočega ponedeljkovega pričanja Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava v državnem zboru), četudi je včeraj zvečer, po seji sveta Gibanja Svobode, to – z obrazom ter mimiko srditega in hkrati preplašenega človeka – vse to neprepričljivo zanikal. “Prasec laže“, bi morda spet rekla Tina Heferle, nenazadnje, o tej Golobovi nameri ne govorijo samo viri avtorja teh vrstic, ampak so o tem poročali tudi tisti mediji, ki so pod neposredno kontrolo ožjega Golobovega kroga, recimo portal Siol.

Toda Golob je očitno pravočasno spoznal, da, vsaj zaenkrat, za zamenjavo UKZ nima zagotovljenih 46 poslanskih glasov, poleg tega je uvidel, da bi tvegal hud razkol znotraj poslanske skupine GS, zato se je tej bitki začasno izognil.

Izključena Pašek Šetinc in Pavšič

Je pa zato iz stranke “nepričakovano” (namesto rušenja UKZ, ker nekaj je včeraj očtno moral storiti, da pokaže svojo “moč”) izključil poslanko Gibanja Svobode Mojco Pašek Šetinc in Roberta Pavšiča, nekdanjega poslanca LMŠ, zdaj pa tesnega sodelavca Urške Klakočar Zupančič. Ker naj bi novinarjem izdajala insajderske informacije, oziroma, dajala avtogole ter igrala za neko drugo ekipo?!

No, Pavšič je tukaj razmeroma nepomemben, toda MPŠ je povsem druga zgodba. Med boljšimi poznavalci politično-medijske scene namreč velja za “prvo operatovko Milana Kučana v Svobodi”, zato je moč predvideti, da bo med Kučanom in Golobom od včeraj zvečer dalje izbruhnila resna vojna.

Kučan je sicer že pred časom na Delu (sredi avgusta, potem ko je posnel podcast) v ožji družbi in svojem – ciničnem – slogu razlagal, da bo Tina Gaber Goloba stala glave, kar koli naj bi že to pomenilo. No, Mile Šetinc, mož Mojce Pašek Šetinc, je pa včeraj zvečer verjetno itak “ponorel”.

Za Mojco Pašek Šetinc sicer ne gre prelivati solz, razen krokodiljih. Kot novopečena političarka Svobode je namreč hitro dokazala tezo, da se tisti novinarji, ki snamejo maske ter prestopijo v aktivno politiko, praviloma tudi najbolj radikalizirajo (Vesna Vuković, Tamara Vonta …), hkrati pa je kot poslanka in predsednica posebne preiskovalne komisije državnega zbora za “ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih pred in med volitvami poslancev v Državni zbor leta 2022 s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij ter subjektov iz tujine”, brutalno zlorabila svojo pozicijo in je zaradi tega tudi že kazensko ovadena.

“Tračarjenje”

In ja, seveda, Mojca Pašek Šetinc je karakterno nagnjena k “tračarjenju” ter sodi med “boljše” novinarske vire na politični sceni. Je pa njena “soglasna” izključitev iz stranke po svoje tudi potrdila najnovejše govorice, da Vesna Vuković poslanke in poslance Svobode kontrolira celo po toaletnih prostorih, da ne bi kam slučajno na skrivaj telefonirali.

Kaj bo zdaj storila Mojca Pašek Šetinc, potem ko jo je Golob “vrgel čez ramo in je nikoli več ne bo pogledal”, se menda še ne ve, verjetno pa ni naključje, da je nekdanji poslanec Zaresa Franci Kek, znan po tem, da običajno javno sporoča posebne želje Gregorja Golobiča in njegova kroga, že dve uri po izključitvi MPŠ iz Gibanja Svobode na omrežju X sicer precej neodmevno napovedal… več na Požareport.

Foto: STA
Portal24