Požareport: Klemen Grošelj, zvesti gardist Gregorja Golobiča

ByMiha Kovač

6. maja, 2024 , ,
Klemen Grošelj [Foto: Zajem zaslona]

Požareport: Klemen Grošelj, zvesti gardist Gregorja Golobiča

Klemen Grošelj, nekdanji evropski poslanec in, kot piše Požareport, zvesti gardist Gregorja Golobiča, ponovno pritegne pozornost s svojo najnovejšo politično potezo. Grošelj, ki se je v preteklosti zapisal kot politični predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije, zdaj stoji na čelu kandidatne liste Zelenih za prihajajoče junijske evropske volitve.

Klemen Grošelj, ki svoje politične začetke dolguje že propadli stranki Zares, je bil leta 2019 “presenetljivo” izbran na kandidatni listi Šarčeve LMŠ za evropske volitve. Kljub temu, da Grošelj ni prepoznan kot močna politična blagovna znamka, njegovo ime ostaja sinonim za politično vztrajnost in preživetje. S svojim prehodom iz Evropskega parlamenta nazaj v domačo politično areno, Grošelj znova išče svoj prostor v slovenskem političnem mozaiku.

Po poročanju Požareport bodo s Klemnom Grošljem na čelu, Zeleni verjetno odvzeli glasove predvsem strankam na levem političnem spektru, kot so Levica, Gibanje Svobode in Vesna. To kaže na novo dinamiko v slovenski politiki, kjer Grošelj sicer ne igra ključne vlogo pri preoblikovanju volilnih preferenc. Njegova politična pot je že bila zaznamovana z visokimi vzponi in padci, vključno z njegovim odstopom kot nadzornik Pošte Slovenije, kjer je skušal s pomočjo novinarke Katje Šeruga zrušiti takratnega generalnega direktorja, a je pri tem neslavno pogorel… podrobneje na to temo si preberite na Požareport.

Spomnimo…

“Liberalno zeleni krog”: Klemen Grošelj zbira podporo za EU volitve

Po napetem odnosu z aktualnim premierjem Golobom se evroposlanec LMŠ in Gibanja Svoboda, Klemen Grošelj, vnovič obrača k volivcem, da bi pridobil podporo za svojo novo politično iniciativo, poroča 24ur. Razkol v stranki je privedel do oblikovanja nove politične skupine, ki se pozicionira kot liberalno-zelena alternativa… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona