Saj ni res, pa je: Urška Klakočar Zupančič si namerava za dunajski koncert in delovno kosilo izplačati celo še dnevnico

Požareport: Ko prizna(jo), ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta

Požareport: Če je UKZ prej javno trdila, da je šlo za državni(ški) obisk, tokrat – v njenem kabinetu, prek službe za odnose z javnostmi – priznavajo, da je šlo za “koncert in delovno kosilo”.

Spomnimo: takoj potem, ko se je začelo govoriti, da je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Gibanje Svoboda) na novoletni koncert dunajskih filharmonikov poletela z vladnim letalom falcon, smo na državni zbor naslovili naslednja vprašanja (4. januarja, ob sedmih zjutraj):

Spoštovani, v zvezi z udeležbo predsednice državnega zbora na znanem dunajskem novoletnem koncertu filharmonikov nas zanima naslednje:

– Ali držijo informacije, da je P DZ na Dunaj (minulo nedeljo, 1.1.2023) odletela in se v Ljubljano vrnila z vladnim letalom falcon?

– Če to drži, kdo je vse je bil v letalu, in kolikšni so bili stroški poleta oziroma stroški celotne udeležbe P DZ ter drugih oseb (spremstva) na dunajskem koncertu?

– Če P DZ in spremstvo na dunajski koncert na Dunaj ni odletelo z vladnim letalom falcon, potem vsa postavljena vprašanja, povezana s stroški udeležbe na dunajskem koncertu, smiselno veljajo za drugo prevozno sredstvo?

Vaše odgovore pričakujemo še tekom današnjega dne.

Lep pozdrav in srečno 2023, Bojan Požar

Odgovorov nismo prejeli, se je pa zato, vemo, razplamtela velika afera. Ker pa državni organi in državni funkcionarji na novinarska vprašanja morajo, oziroma so dolžni odgovarjati, smo se znova oglasili minulo sredo, 18. januarja, tokrat tudi že z upravičeno grožnjo postopka informacijske pooblaščenke:

Spoštovani, 4. januarja smo vam pisno posredovali spodnja vprašanja, vašega odgovora pa še nismo prejeli.

Vmes so sicer bile nekatere stvari, na katere so se nanašala naša vprašanja, že odgovorjene, še vedno pa nimamo vaših odgovorov na naslednje – že takrat – postavljeno vprašanje:

– Kdo vse je na Dunaj potoval z vladnim falconom, in kolikšni so bili stroški poleta oziroma stroški celotne udeležbe P DZ ter drugih oseb (spremstva) na dunajskem koncertu?

Ker je vmes poteklo že 14 dni, vas prosimo, da na postavljeno vprašanje nemudoma odgovorite, sicer bomo zadevo prisiljeni predati informacijski pooblaščenki.

Hvala in lep pozdrav, Bojan Požar

No, kot rečeno, bilo je to minulo sredo, je pa tokrat odgovor (sicer še ne na vsa postavljena vprašanja) vendarle prišel, dva dni kasneje, petek, 20. januarja.

A glej ga zlomka: če je Urška Klakočar Zupančič prej trdila, da je na Dunaju šlo za državni(ški) obisk, no enkrat je govorila državni, drugih spet državniški, tokrat – v njenem kabinetu, prek službe za odnose z javnostmi – priznavajo, da je res šlo samo za “koncert in delovno kosilo”.

Kar hkrati pomeni uradno priznanje, da je predsednica državnega zbora javno lagala. Za stroške po novem trdijo, da je bil polet z vladnim letalom cenejši od vožnje z avtomobilom, sicer pa, presodite sami, saj njihove odgovore in primerjave objavljamo v celoti, kot smo jih prejeli… več tukaj.

Foto: DZ RS

Ne spreglejte…

Podrobnosti Urškinega leta na Dunaj razkrite

Podrobnosti Urškinega leta na Dunaj razkrite. V čustvenem zapisu je podrobnosti razkrila kar predsednica Državnega zbora sama. Zapisala je tudi, da je na ta dan njen oče doživel hudo nesrečo.

Po novoletnem poletu z vladnim falconom na Dunaj, kjer si je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ogledala novoletni koncert Dunajskih filharmonikov, se je nanjo vsul plaz očitkov. Mnogi so se zgražali in dvomili v službeno naravo obiska… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Požareport: Ko prizna(jo), da ni šlo za državni(ški) obisk, ampak polet na koncert in kosilo, začne(jo) trditi, da je letalo cenejše od avta”

Komentar: