Požareport: Ko sin finančnega ministra slučajno vedno študira tam, kjer minister službeno potuje, in kdo je izdal ministra Boštjančiča

Foto: Zajem zaslona/24ur

Bilo je novembra v Londonu, z leve proti desni: Klemen Babnik, šef kabineta finančnega ministra, Nikolina Prah, državna sekretarka na tem ministrstvu, minister Boštjančič, Tina Hojnik, nekdanja novinarka, zdaj pa najljubša piarovka finančnega ministra, in njegov sin Arne.

Požareport: Ko sin finančnega ministra slučajno vedno študira tam, kjer minister službeno potuje, in kdo je izdal ministra Boštjančiča

Požareport: Pri tej samo navidezno bizarni najnovejši aferi ministra za finance in podpredsednika vlade Klemna Boštjančiča (Gibanje Svoboda) ter njegovega sina Arneja Boštjančiča je pravzaprav najbolj zanimivo dvoje:

– Kako je možno, sodeč po uradni obrambi ministra (vir), da njegov sin Arne vedno čisto slučajno študira (oziroma ima “študijske obveznosti”) točno tam, kjer ali kamor finančni minister službeno (pri)potuje?! Pa naj gre za Japonsko ali London?!

Ker je takšno naključje tako rekoč nemogoče (življenje je sicer res nepredvidljivo, toda slovenska politika, to smo se tudi že naučili, naključij pač ne pozna), je verjetno lahko vsakomur jasno, da se minister pri tem, ko sicer prizna lobiranje za sina, bolj ali manj še malo laže ali se vsaj spreneveda, zato so tovrstni infantilni odgovori tudi žalitev preostale zdrave pameti slovenskih državljanov in volivcev.

– Toda ta zgodba ima tudi svoje značilne politikantske razsežnosti. Ker se je to zgodilo dejansko že pred meseci (pot na konferenco v London, denimo, 24. novembra lani), se logično postavlja tudi vprašanje, zakaj je to šele danes prišlo v medije. A tudi tukaj je odgovor… več na Požareport.

Minister za finance Klemen Boštjančič zavrnil očitke o nepotizmu

Minister za finance Klemen Boštjančič se je novembra udeležil konference v Londonu z naslovom “Prehod v brezogljično prihodnost: priložnosti in financiranje”. Na dogodku so se zbrali predstavniki vlad, državnih in zasebnih podjetij iz Slovenije in Velike Britanije. Konferenco sta organizirala Britansko-slovenska gospodarska zbornica in medijska hiša Bloomberg. Udeleženci konference so razpravljali o najboljših praksah pri financiranju prehoda v brezogljično prihodnost… več tukaj.

[Foto: Zajem zaslona/24ur]