Požareport: Komu se meša, ker ne obvladuje tudi SOVE ter kdo in zakaj rine Damirja Črnčeca na Gregorčičevo, v Golobov kabinet?!

Če bi Damir Črnčec postal državni sekretar za nacionalno varnost, bi bil zadolžen tudi za Sovo in bi naredil vse, da Joško Kadivnik odide

Požareport: Komu se meša, ker ne obvladuje tudi SOVE ter kdo in zakaj rine Damirja Črnčeca na Gregorčičevo, v Golobov kabinet?!

Požareport: Mikrokadrovske razmere pa so za scenarij Vesne Vuković in Črnčeca tako rekoč idealne, saj sedanji državni sekretar za nacionalno varnost Andrej Benedejčič odhaja v Bruselj, za slovenskega veleposlanika na sedežu zveze Nato …

Jeseni leta 2018, ko je Marjan Šarec prevzel vodenje vlade, njegov državni sekretar za nacionalno varnost pa je “presenetljivo” postal Damir Črnčec, ga Vesno Vuković, takrat novinarka državnega Siola, ki jo je na skrivaj že financiral Robert Golob, prek državnega podjetja Gen-I (Kako si plačujejo novinarje), ni dobro prenašala, milo rečeno.

Skupaj s Primožem Cirmanom (prav tako novinarjem Siola in zelo verjetnim tudi “skritim partnerjem” obvodnega podjetja Vesne Vuković) sta ga imela za janšističnega podtaknjenca, skrajnega desničarja, homofoba in rasista, potem ko se je Črnčec začel intenzivno družiti s poslovnežem Tomažem Lovšetom (vir: Razkrinkani Črnčec, ekskluzivne fotografije), pa sta ga dobesedno zasovražila.

Lovše je bil namreč tisti, ki je Vukovićevo in Cirmana, poleg Suzane Rankov (Dnevnik, Siol, Providentia, d. o. o., Slovenski državni gozdovi), zaradi znane – Dnevnikove – objave policijskih prisluhov Lovšetu, povezanih s prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, dolga leta sodno preganjal, no, na koncu pa vse sodne postopke tudi izgubil. Vukovićeva in Cirman sta namreč verjela, da Črnčec kot Šarčev državni sekretar “pomaga” Lovšetu, poleg tega je Črnčec prek vojaško-policijskega uradnika Rolanda Žela*, ki ga je Črnčec postavil za direktorja Telekomove družbe TSmedia, kontroliral Siol.

In prav Črnčec je bil zato eden od pomembnih razlogov, da so Vukovićeva, Cirman in Tomaž Modic potem tudi zapustili Siol.

Danes, deset mesecev kasneje, ko se je novinarka Vesna Vuković dokončno outirala kot političarka in postala celo generalna sekretarka Gibanja Svoboda, Črnčec, sicer državni sekretar na ministrstvu za obrambo, pa kot zaupnik Roberta Goloba, je vse popolnoma drugače: Vukovićeva in Črnčec sta postala ključna politična in interesna zaveznika. Pri čemer ju očitno druži in povezuje tudi to, da sta sorodni duši, željni moči, vpliva in – seveda – tudi denarja ter zdaj sodita med najvplivnejše ljudi oziroma politike v državi, čeprav ju volivci niso nikjer in nikoli izvolili.

No, zdaj pa… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Zvezdnica propadle stranke Alenke Bratušek odfrčala iz državne družbe DRI. Govorice: Ker je razgrajala na novoletnem žuru

Požareport: A vse to ob pomenljivem medijskem molku, četudi gre za vidno političarko in – zdaj seveda že bivšo – članico uprave pomembnega državnega podjetja. In to celo v tem času, ko ministrstvo za infrastrukturo znova prevzema Bratuškova… več tukaj.