Požareport: Kučanova tretja fronta: pomendrati Pahorja

Požareport: Kučanova tretja fronta: pomendrati Pahorja. Nataša Pirc Musar in Tanja Fajon pri tem zgolj kmetici na šahovnici

Požareport: Kučanova tretja fronta: pomendrati Pahorja. Prva je tista stalna proti Janezu Janši, druga proti Robertu Golobu, in tretja proti Borutu Pahorju, tistemu politiko na levici, ki ga Kučan že vrsto let sovraži skoraj tako kot Janšo, če ne celo še bolj …

Z včerajšnjo izjavo bivšega predsednika republike Boruta Pahorja v zvezi z lobiranjem za nestalni sedež Slovenije v OZN, objavljeno na twitterju …

… je torej “konec ugibanj” o tem, ali bo Pahor glavni slovenski lobist pri diplomatski tekmi Slovenije za mesto nestalne članice varnostnega sveta Združenih narodov, kar Pahor torej ne bo. A čeprav gre za OZN, ima ta primer izključno slovensko notranjepolitično brado. In tako naše informacije:

– Gre za tretjo fronto Milana Kučana. Prva je tista stalna proti Janezu Janši , druga, bolj interna, znotraj miljeja tranzicijske levice, proti Robertu Golobu , in tretja proti Borutu Pahorju, tistemu politiko na levici, ki ga Kučan že vrsto let sovraži skoraj tako kot Janšo, če ne celo še bolj .

Naši viri blizu Kučana namreč pravijo, da se je Kučan odločil Pahorja “pomendrati”, predvsem pa obračunati z njegovo – Pahorjevo – dediščino na funkciji predsednika republike, ker naj bi bil – Kučan – dobesedno obseden s tem, da mora na vsak način preprečiti, da Pahor pride v zavest Slovencev kot najboljši predsednik države doslej.

Nova, izrazito Kučanova predsednica republike Nataša Pirc Musar, in Tanja Fajon, predsednica Socialnih demokratov in ministrica za zunanje zadeve (spomnimo, Kučan je lani, 24. aprila zvečer, ko so bili znani volilni rezultati “prelomnih” parlamentarnih volitev, prišel na sedež SD , kar se do takrat še nikoli ni zgodilo, vendar je vedel, da tokrat mora priti, da bi rešil Fajonovo pred morebitnim… več na Požareport.

Foto: Twitter

Ne spreglejte…

Borut Pahor ne bo posebni odposlanec vlade

O tem, kaj bo po izteku mandata počel nekdanji predsednik republike Borut Pahor, se je že veliko pisalo. Tudi sam je v nekaj intervjujih omenjal različne možnosti. Borut Pahor si želi funkcije na zunanjepolitičnem področju.  

“Rad bi delal nekaj, kar delam rad, ker bi potem to delal dobro. V domačo politiko se ne nameravam vračati, svoj opus sem zaokrožil. Zdi se mi, da imam nekaj spretnosti, nekaj znanja in izkušenj pri reševanju konfliktov in se znam izpogajati za to, da najdemo lažjo rešitev. Če bom kaj takega lahko delal doma ali v tujini, bom to z veseljem opravljal,” je dejal Pahor… več tukaj.