Požareport: Logar proti Janši, Toninu, Fajonovi in Golobu, on pobira vsem: tajna anketa, ki trese sceno

Požareport: Logar proti Janši, Toninu, Fajonovi in Golobu, on pobira vsem: tajna anketa, ki trese sceno

Požareport: Zato se – seveda – tudi ne gre čuditi žolčnim medijskim napadom, ki jih že doživlja Anže Logar. Vendar pozor, samo še dosti huje bo…

Anžetu Logarju kaže do 36 odstotkov (“verjetnost izbire”), njegov “zanesljiv domet” pa naj bi bil okoli 20 odstotkov volilnega telesa.

Da Anže Logar, poraženi kandidat na nedavnih predsedniških volitvah in poslanec SDS, kraljuje na vseh – objavljenih – anketah javnega mnenja, ki merijo (ustvarjajo?!) priljubljenost posameznih politikov, že vemo, toda obstajo tudi ankete, ki niso javno objavljene. Ker so narejene za interno uporabo, običajno za posamezne politične stranke ali vlado.

Prav tako že je že jasno, oziroma zelo verjetno, da bo Logar slejkoprej, če ne kmalu, pa tik pred prihodnjimi parlamentarnimi volitvami, ustanovil svojo stranko ter šel z njo na volitve (vir: 5 ključnih točk Anžeta Logarja). Zato anketa, katere ključne dele objavljamo v nadaljevanju, še toliko bolj trese zakulisje politične scene.

Gre sicer za anketo agencije Episcenter, datirano na konec lanskega decembra oziroma letošnjega januarja, za potrebe ene od političnih srank. In ker gre za interno anketo, je – morda prav zaradi tega – še toliko bolj zanesljiva:

– Anžetu Logarju, kot vidimo, kaže do… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Nova zmaga za novinarstvo, primer Arsenović-Štandeker: Vrhovno sodišče soglasno razveljavilo obsodbo Bojana Požarja

Požareport: Za osvežitev spomina: tožbo zoper avtorja teh vrstic je vložil Matjaž Štandeker, dolgoletni tesni sodelavec mariborskega župana Saše Arsenovića, gre pa za primer, ki ga je preiskovala tudi policija… več tukaj.