Požareport: Milijonarji-revolucionarji, iz Sicilije na Orle: Srhljivi objem pravosodne ministrice in Jankovića, ki mi skrbeti sodnike

In ko je iz video posnetka razvidno, kako Zoran Janković hodi kot resnični šef, boss, Robert Golob pa ko namišljeni šef, a najstniško ponosen, ker je na oblasti, in zaradi “bejbe” Tine Gaber pod roko …

Požareport: Milijonarji-revolucionarji, iz Sicilije na Orle: Srhljivi objem pravosodne ministrice in Jankovića, ki mi skrbeti sodnike

Požareport: Žana Vertačnik, nekdanja “ljepuškasta” novinarka mariborskega Večera, ki je pred časom prestopila na Pop TV, je včeraj dopoldne na twitterju objavila posnetek prihoda predsednika vlade Roberta Goloba in ljubljanskega župana Zorana Jankovića na Orle, prizorišče tradicionalne spominske slovesnosti Zveze združenj borcev za vrednote NOB, v spomin vsem padlim borcem za osvoboditev Ljubljane. Pri čemer se Vertačnikova verjetno sploh ne zadeva, da gre v bistvu za objavo njene (dosedanje) novinarske kariere.

Posnetek (video na tej povezavi) namreč dobesedno holivudsko slikovito in natančno prikaže ta “neverjetni”, vendar značilni prihod, resnična slika in prilika današnje Slovenije. Celo slavni Mitja Okorn tone ne bi mogel zrežirati bolje:

– Zoran Janković hodi kot resnični šef, boss, Robert Golob pa ko namišljeni šef, a najstniško ponosen, ker je na oblasti, in zaradi “bejbe” (Tine Gaber) pod roko.

– Hkrati gre za ovekovečeni prihod dveh tipičnih “milijonarjev-revolucionarjev” slovenske tranzicije, obogatelih preko državnih oziroma proračunskih korit, pri čemer sta Golob in Gabrova na Orle prišla tako rekoč direktno iz najdražjega hotela na Siciliji.

No, temu je sledil še resnejši del:

– Slavnostni govorec Golob je svoj govor zastavil skoraj na meji verbalnih napovedi (nove) državljanske vojne. Ob njegovih besedah na Orlah (vir) celo Milan Kučan s svojo zadnjo pobudo o spomeniku osamosvojitev (namesto spomenika revolucije) izpade kot desnosredinski politik.

Pri čemer je še posebej tragikomično dejstvo, da Golob v resnici sploh ni tako ideološko zabetoniran, gre predvsem za njegovo tržno-prodajno nišo “Svobode” na politični sceni. Kar je pa, zato, morda oziroma v resnici še bolj zaskrbljujoče.

– Potem pa glavni šok: prisotna ministrica za pravosodje Dominka Švarc Pipan (Socialni demokrati), pred vsemi pade Jankoviću v objem. Pazite, ona se vrže njemu v objem, ne on njej! Objem, ki, sodeč po naslovni fotografiji tega članka, očitno preseneti celo Jankovića, je pa – prav tako sodeč po tej fotografiji – odraz njene velike ljubezni ter izjemne vdanosti.

Toda gre za objem, ki je srhljiv in škandalozen hkrati: … več na Požareport.

Foto: Žan Mahnič Twitter/N1