Požareport: Ministrica ima problem: Golob gre mimo nje, Slovencev očitno ne mara preveč, samopodobo pa išče v slogu Urške Čepin

Požareport: Ministrica ima problem: Golob gre mimo nje, Slovencev očitno ne mara preveč, samopodobo pa išče v slogu Urške Čepin. Zgodba o značajih, izjemnih ambicijah ter nenazadnje tudi o funkcioniranju te “estradne” vlade. Emilija Stojmenova Duh, imenovana tudi “Damjan Murko slovenske informatike”, je na politično sceno stopila kot volilna poraženka ter izdajalka.

Poletna zgodbica, ki se je odvila pred mariborsko restavracijo Fudo, nam pravzaprav ogromno pove o predsedniku vlade in Gibanja Svobode Robertu Golobu ter “njegovi” ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh. O njunih značajih, izjemnih ambicijah ter nenazadnje tudi o funkcioniranju te “estradne” vlade, kot bi rekel znani komentator na Uri Moči (Planet TV) Miran Videtič.

Zapisano po pripovedovanju naključnih prič:

Ministrica je očitno izvedela, da Golob prihaja na kosilo v Fudo, kamor pa ministrica – spet očitno – ni bila povabljena. Zato se je – še enkrat očitno – odločila nastaviti. Da pa morda vendarle še ujame njegovo ustno povabilo na kosilo.

Tisti, ki ESD na ulici fizično prepoznajo, so namreč videli, kako se vsedla za prvo zunanjo mizo restavracije na Glavnem trgu, niso pa takrat še vedeli, da se nastavlja prihajajočemu Golobu. No, potem pride Golob, toda predsednik vlade gre preprosto mimo njen.

Tisti, ki so prizor opazovali, so tudi zlahka opazili, da ne samo, da je Golob šel naravnost mimo nje, še več, Golob je ni niti pogledal. Ministrica je pristala v šoku. Ko je Golob izginil skozi vrata v notranjosti Fuda, je zmedeno gledala naokoli, nato plačala račun ter šokirana odšla proti drugemu koncu Glavnega trga.

Ps. Možno je seveda tudi, da jo je Golob, sredi svoje samovščečne hoje, enostavno res spregledal. Ampak saj smo uvodoma zapisali, da je to tudi zgodba o karakterjih.

Emilija Stojmenova Duh, imenovana tudi “Damjan Murko slovenske informatike“, je na politično sceno stopila kot volilna poraženka ter izdajalka.

Spomnimo: čeprav so številni naši sogovorniki iz vrha Socialnih demokratov pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami zanosno pripovedovali, kakšne fantastične anketne rejtinge priljubljenosti dosega ESD med mariborskimi volivci, so jo volitve, 24. aprila, postavila ne realna tla.

Njeno predvolilno in siceršnjo nabijanje po “ta črnih” (NSi in SDS) na socialnih omrežjih (twitter, facebook) ji je prineslo zgolj nekaj sto glasov, sicer pa se je govorilo, da je ESD itak bližje strani Levici, kot pa SD. Potem je čez noč izdala stranko SD ter prestopila h Golobu, ki jo je postavil za ministrico.

Mimogrede: da je res po duši izdajalka, se je pokazala že po imenovanju strateškega sveta za digitalizacijo, ustanovljenega med vlado Janeza Janše, kjer je ESD, in to z lažnimi razlogi, prav tako čez noč – izstopila.

Kot ministrica brez… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: To je res neverjetno, kaj se gredo: pride, se važi in sklicuje na Robija (Goloba). Še uradnici Ministrstva za zdravje je prekipelo

Požareport: To je res neverjetno, kaj se gredo: pride, se važi in sklicuje na Robija (Goloba). Še uradnici Ministrstva za zdravje je prekipelo. Vodstvo ljubljanskega Kliničnega centra sicer še vedno molči, toda naši viri navajajo nove podrobnosti … več tukaj.

Foto: SD

By A.K.

Komentar: