Požareport: Na DARS-u, kjer dela tudi njegov brat, vodstvo pa zdaj kompletno obvladuje Svoboda, Andrej Ribič že sprožil kadrovski masaker

Požareport: Praktično takoj po padcu Valentina Hajdinjaka (predsednika uprave Darsa in vidnega člana NSi) je delno zmagoviti (*) ter “najmočnejši” član uprave Andrej Ribič (Gibanje Svoboda) že sprožil – sicer pričakovani – kadrovski masaker:

– Izredno odpoved je nemudoma dobil finančnik Tine Svoljšak, nekdanji poslovni up Nove Slovenije, ki so mu na Darsu, kot bi se zdaj delali norca iz njega, namenili, pazite, odpravnino v višini 0,4 odstotka ene mesečne plače?!

– Na odstrelu je piarovka Darsa Janja Pavlin, (na Dars je prišla v času, ko je to državno podjetje vodil Matjaž Knez), kjer pa naj bi z izredno odpovedjo rednega delovnega razmerja počakali do februarja, ki ji poteče mandat.

– Zamenjali so šefa pravne službe, kar je postal Blaž Poljanšek, ki je hkrati tudi vodja Darsove službe za skladnost poslovanja in integriteto.

Viri na Darsu ter izven njega neuradno potrjujejo, da vse to vodi “veliki zmagovalec” (zamenjave Hajdinjaka) Andrej Ribič, ob aktivnem suportu odvetniške pisarne Čeferin. Oni mu vse delajo, pravijo naši viri.

Mimogrede… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Šušteršič razkril ozadje odstopa predsednika uprave DARS-a Hajdinjaka

Predsednik nadzornega sveta Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) Andrej Šušteršič je razkril podrobnosti odstopa predsednika uprave DARS-a, Valentina Hajdinjaka. V izjavi za javnost je Šušteršič pojasnil, da je bil glavni razlog za odstop Hajdinjaka opustitev dolžnega ravnanja in neizvajanje pravilnih postopkov v luči domnevnega poskusa podkupovanja.

Po tem, ko je Šušteršič konec prejšnjega meseca zagovarjal delo uprave in zavrnil razrešitev Hajdinjaka, so dodatna razkritja Televizije Slovenija razkrila, da je bilo delovanje Hajdinjaka v nasprotju s predpisi. Oddaja Tarča je razkrila, da je lastnik podjetij GB Sport in RGG Investicije, Gašper Bedenčič, domnevno poskušal doseči poslovno ureditev z DARS-om v zameno za petodstotno provizijo… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona