Požareport: Ne gre mu več za privatizacijo, le še za črpanje denarja?

ByAna Koren

18. junija, 2024 ,
Robert Golob [Foto: Vlada RS X]

Požareport: Ne gre mu več za privatizacijo, le še za črpanje denarja? Tudi zato, ker je izgubil politično moč in se zabava naokoli.

Požareport: Viri pravijo takole: Robert Golob ni zamenjal samo švicarske mirovne konference o Ukrajini z izletom na dve finalni tekmi lige NBA v Dallasu, zamenjal je svoje prioritete tudi pri svojih načrtih, ki zadevajo državno energetiko. Če je prej šlo za Golobove tihe ideje in poteze o privatizaciji dela državne energetike, kjer je Golob nameraval združiti HSE (Holding Slovenske elektrarne) in GEN, potem pa ustanoviti xy zasebno podjetje, ki bi pridobilo pravico (koncesijo) do ekskluzivnega trženja oziroma prodaje energije iz združenega stebra HSE-GEN, naj bi se zdaj temu odrekel.

Tako naj bi v prihodnje šlo predvsem za črpanje energetskega denarja, govori pa se o zneskih več deset milijonov evrov, do konca mandata te vlade. Pri čemer Golob, kot vemo, že od svojih prvih kadrovskih potez naprej obvladuje denarni tok… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Če ne dobimo svojega, marže Petrola ostajajo nizke in regulirane. Ter osebno maščevanje ministra Boštjančiča za Burger kinga

Požareport: Kaotično sprejemanje uredbe o maržah naftnih derivatov na zadnji redni seji vlade (minuli četrtek, ko je, zaradi Golobovega izleta v Dallas na dve finalni tekmi NBA, sejo vlade znova vodil minister za finance, podpredsednik vlade in Gibanja Svobode Klemen Boštjančič), ima že dolgo brado, zgodovino in razloge. Sicer še kako tipične za Goloba in tranzicijsko Slovenijo… več tukaj.

Foto: Vlada RS X