Požareport: Ne samo Golob in Vukovićeva, Golobič jih reže kot salamo, ker dela novo levico. SD pa brez odziva, strategije, repa in glave.

Gregor Golobič Foto: Zajem zaslona/Tarča

Klemen Žibert je kot vodilni operativec SD tudi glavna tarča afere, se je pa na vrhu SD vnela še “državljanska vojna”. Mega ambiciozni Matjaž Nemec je očitno začutil, da Fajonova tokrat visi bolj kot kdajkoli prej, zato je napadel iz Bruslja…

Požareport: Ne samo Golob in Vukovićeva, Golobič jih reže kot salamo, ker dela novo levico. SD pa brez odziva, strategije, repa in glave.

Požareport: Da je afero sodna stavba lansirala Vesna Vuković, generalna sekretarka Gibanja Svobode, je že znano (čeprav neznane pikantne podrobnosti, kako in zakaj se je to sploh začelo, objavljamo jutri), potem pa je – po naših zanesljivih informacijah – frontalno torpediranje stranke Socialnih demokratov prevzel Gregor Golobič (LDS, Zares, Ultra), ki vse niti, namesto predsednika vlade Roberta Goloba, vleče iz ozadja. Pri čemer so Golobičevi “posebni motivi” lahko tokrat celo res usodni za SD:

Novi Zares

– Namreč, ne gre samo zato, da se s preusmejanjem pozornosti razbremeni Goloba (vidimo, ni več afer, neposredno povezanih z Golovom – Star Solar in afera Bobnar, ni nobene medijske debate o vlogi predsednika vlade pri stavki zdravnikov, sodnikov, tožilcev, zaposlenih v upravnih enotah ali polžji popoplavni obnovi, medtem ko Golob in Tina Gaber več dni slavita premierjev rojstni dan po Londonu), ne, Golobič z dokončnim uničevanjem SD poskuša nad vodo obdržati stranko Levica in hkrati gradi novo “zmerno levico”, ki bi nadomestila SD. Beri: nekakšen novi Zares.

– Kadrovski del tega projekta nove “zmerne levice” sta tudi Dominika Švarc Pipan, ki jo večinski mediji pod dirigiranjem Gregorja Golobiča, Vukovićeve in Goloba poskušajo spreminjati v žvižgačko (po že videnem – Golobičevem scenariju – delanju danes že povsem pozabljenega… več na Požareport.

SD vztraja pri odstopu ministrice Švarc Pipan

V zadnjih dneh se je afera v zvezi s spornim nakupom sodne stavbe na Litijski ulici v Ljubljani dodatno razplamtela. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan se sooča s klici k odstopu zaradi domnevnih nepravilnosti pri tem poslu. Predsednica SD-ja, Tanja Fajon, je vztrajala pri svojem pozivu k odstopu ministrice, hkrati pa je izrazila zaskrbljenost nad razkritimi informacijami… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona/Tarča