Požareport: Nepopravljive napake: Ko iz slovenskega smučanja delajo elitizem in bunda Tine Gaber, potem pa dobijo odbojni moment, bojkot

ByAna Koren

27. februarja, 2023

Požareport: Nepopravljive napake: Ko iz slovenskega smučanja delajo elitizem in bunda Tine Gaber, potem pa dobijo odbojni moment, bojkot

Požareport: Minule dni je avtor teh vrstic na twitterju objavil nekaj osebnih pričevanj in opažanj državljanov, povezanih s #Planica2023, boljkone praznimi tribunami in zasoljenimi cenami, danes pa navajamo mnenje enega od znanih slovenskih gospodarstvenikov in športnih funkcionarjev, insajderja teh zgodb, ki pa želi – iz razumljivih razlogov – ostati neimenovan:

“Sem videl, da eden redkih razumeš problem letošnje prazne Planice*. Vsi imamo radi šport. Ali večina. Le malo pa nas za šport kaj naredi. Ampak Smučarska zveza Slovenije, njen predsednik Enzo Smrekar ter krog ljudi okoli njega, so iz slovenskega smučanja naredili ne samo elitizem, ampak celo odbojni moment. Tudi Franjo Bobinac, kot novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, gre po tej poti.

Seveda je edino normalno, da so na otvoritev #Planica2023 povabili predsednika vlade Roberta Goloba, ni pa bilo dobro za ljudi, da so njega in Tino Gaber oblekli v planiško bundo (znamke Ziener; op.a.). Noro, bolano. Nepopravljiva…” več na Požareport.

Foto: Twitter

Ne spreglejte…

Planica: Natakar, za nas dve gratis bundi, prosim!

Pred nekaj dnevi so zaokrožile informacije, da so organizatorji Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju “prepolovili cilj prodaje vstopnic”. 

V praksi to pomeni, da so jih prodali malo. Kaj to pomeni za celotno finančno konstrukcijo, je težko reči. Ne vemo, kakšen delež v skupnih prihodkih sploh predstavlja prihodek od prodaje vstopnic. Tukaj so še pravice od TV prenosov, sponzorji, donatorji itd… več tukaj.