Požareport: Neuradno potrjeno: Direktor stanovanjskega sklada sredi preiskave NPU, ki jo usmerja ljubljansko tožilstvo

Policijska preiskava “dobrega fanta”, ki “ima vedno idejo”, zdaj mu pa grozi do 8 let zapora… Črtomir Remec je direktor Stanovanjskega sklada že od leta 2015, do takrat pa je med kolegi in sodelavci veljal za “dobrega fanta”, ki “ima vedno idejo”.

Požareport: Neuradno potrjeno: Direktor stanovanjskega sklada sredi preiskave NPU, ki jo usmerja ljubljansko tožilstvo

Požareport: Spomnimo: 28. aprila smo med drugim poročali o sporni prodaji zemljišč Javnega stanovanjskega sklada Republike Slovenije v Ivančni gorici, zasebnemu podjetju Bonitete Plus, leta 2020 (več na tej povezavi), in se javno vprašali, ali se s tem primerom ukvarjajo tudi pristojni organi.

No, danes pa lahko postrežemo tudi z uradnim odgovorom Generalne policijske uprave: “Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovorov. Potrdimo vam lahko le, da Nacionalni preiskovalni urad vodi predkazenski postopek v zvezi s prodajo nepremičnine z območja Ivančne gorice zaradi razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje Zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu KZ-1, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. Predmetni predkazenski postopek usmerja pristojni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani.

Kar praktično pomeni… več na Požareport.

Foto: Stanovanjski sklad RS

Ne spreglejte…

Požareport: Primer Ivančne Gorice in zaračunavanja stroškovnih najemnin: Kaj počneta NPU in Specializirano državno tožilstvo

Požareport: Je državni Stanovanjski sklad pod lupo policije in tožilstva ali ne …?!

Spomnimo (1.):

– Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, je leta 2020, kljub velikemu pomanjkanju zemljišč za stanovanjsko gradnjo, prodal – na elektronski dražbi – 13.158 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče v Ivančni Gorici, namenjeno prav stanovanjski gradnji. Za ceno 640.000 evrov (brez davka), kupec pa zasebno podjetje Bonitete Plus. A pozor, taisto parcelo je Sklad kupil že leta 2006, po skoraj trikrat višji ceni, za 1,66 milijona evrov, poleg tega so cene zemljišč, to vsi vemo, od takrat samo še naraščale. Zasebni investitor pa je to isto zemljišče že nekaj mesecev kasneje preko spletnega oglasa ponujal za 6-krat višjo ceno – 4 milijone evrov?!… več tukaj.