Požareport: Novi direktor Golobove firme kradel igralniške žetone?! Zakaj zdaj nevarnost korupcije še večja, a vse ostaja v družini.

ByA.K.

16. januarja, 2024 ,
Robert Golob Foto: Nebojša Tejić/STA/Vlada RS Flickr

Povedano drugače, “zasebni posli” podjetnika Mirana Klanjščka so praktično povsem odvisni od vlade, on pa (zato ali v zameno) postane slamnati direktor zasebnega podjetja predsednika vlade, ki spet posluje samo z državo…?!

Požareport: Novi direktor Golobove firme kradel igralniške žetone?! Zakaj zdaj nevarnosti korupcije še večja, a vse ostaja v družini.

Požareport: Miran Klanjšček, novi direktor Star Solarja, (po podatkih iz Ajpesa od 13.1. dalje), družbe v 100-odstotni lasti predsednika vlade in Gibanja Svobode Roberta Goloba ter mož poslanke GS Mirjam Bon Klanjšček, ima – očitno – zanimivo ter sporno preteklost.

Po pisnih navedbah naših virov je bil namreč pred leti zaposlen v novogoriškem Hitu, na oddelku igralnih avtomatov v igralnici Perla. Kjer naj bi dobil izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, zaradi kraje igralniških žetonov. Potem naj bi se zaposlil v družbi Viva d. o. o. (igralni salon Paquito), kjer naj bi prav tako odpustili – a pozor, iz enakih razlogov.

Nato pa mu je, skupaj z nekaterimi partnerji, nekako uspelo ustanoviti družbo Trine d. o. o., ki je leta 2008 pridobila koncesijo za igralni salon Venko v Goriških brdih, kjer “vsak najde svojo srečo“. Klanjšček je sicer po rodu Bric. Še pred časom je bil Klanjšček tudi direktor družbe Trine, zdaj pa je “samo” največji lastnik (vir).

Da gre pri postavitvi Mirana Klanjščka za novega direktorja Star Solarja, namesto Golobe hčerke Lune, še vedno za širše družinsko-zasebne posle predsednika vlade, pa dokazujejo tudi naslednje okoliščine… več na Požareport.

Foto: Nebojša Tejić/STA/Vlada RS Flickr; Portal24