Požareport: Novi standardi na RTV: Srednješolci kot Drnovšek zdaj urednik, prva bojna linija nagrajena. Razen besne Helene Milinković

ByUredništvo

12. februarja, 2024 ,
RTV Slovenija poslovna stavba [Foto: Portal24/Edvard Kadič] RTV Slovenija poslovna stavba [Foto: Portal24/Edvard Kadič]

In to kljub opozorilom pristojnih služb, da je to nezakonito, da gre za izigravanje predpisov. Toda pleme RTV-jevcev krši tudi kodeks Društva novinarjev Slovenije, če bi se ga namreč držali, Marcel Štefančič jr. ne bi smel več delati na RTV…

Požareport: Novi standardi na RTV: Srednješolci kot Drnovšek zdaj urednik, prva bojna linija nagrajena. Razen besne Helene Milinković

Požareport: Na tradicionalnem sprejemu po koncu osrednje državne Prešernove proslave, prejšnjo sredo v Cankarjevem domu, smo lahko pozornejši novinarji in drugi kronisti slovenske politične, medijske in kulturniške scene, kljub začetnemu električnemu mrku, spremljali tudi najnovejši “fenomen RTV-jevecev”.

Ne samo, da se je voditelj TV Dnevnika Saša Kranjc tokrat “pokazal” s svojim prijateljem oziroma zasebnim partnerjem, sicer generalnim sekretarjem ministrstva za kulturo ter bivšim televizijcem Tonijem Tovornikom, bilo jih je – RTV-jevcev – res “nenormalno veliko” (na čelu predsednikom uprave Zvezdanom Martičem in predsednikom sveta Goranom Forbicijem) in ves čas so se držali skupaj, kot nekakšne pleme, pri čemer niso skrivali, da je RTV zdaj v celoti – njihova last. Tipični odraz tovrstne “pijanosti od zmage” je bilo tudi tisto znano objemanje Tanje Gobec in Marcela Štefančiča jr. med odjavno špico rubrike Politično. Ko bi šlo za srečanje pri njej ali njemu doma, v kakšnem kafiču ali Tivoliju, ne pa sredi osrednjega TV Dnevnika, na javnem mediju?! In spomnimo, obema je politika vrnila oddajo.

Po drugi strani, mi pravijo, Maša Tomažin Hladnik, novopečena urednica DIO, znotraj RTV-ja, na hodnikih ali pisarnah, dosledno ne pozdravlja ali odzdravlja nikogar, ki se je na tem javnem mediju zaposlil pod prejšnjim vodstvom.

Toda omenjeno… več na Požareport.

Brutalno šikaniranje na RTV: Valentin Areh javno odgovarja vodstvu

Šikaniranje na RTV Slovenija je vedno bolj brutalno. Med drugim je novo pogodbo o zaposlitvi prejel tudi Valentin Areh. Doktor znanosti, nekdanji vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija, bivši urednik oddaje TV Odmevi, javnosti posebej prepoznaven po svojih pogumnih javljanjih z vojnih območij za RTV Slovenijo in med drugim tudi avtor številnih dokumentarnih filmov.

Plačo so mu znižali kar za 17 razredov. Po mnenju vodstva tako zdaj sodi v 34. plačni razred, kamor se praviloma uvršča novinarje začetnikeveč tukaj.

Foto: Portal24/Edvard Kadič