Požareport: Obeta se nov spopad na vrhu SDS!

ByAna Koren

8. maja, 2023

Vse to pa lahko povsem na glavo obrneta dve politični senzaciji, evropska kandidatura Anžeta Logarja ali celo Janeza Janše…

Požareport: Obeta se nov spopad na vrhu SDS!

Požareport: Po navedbah različnih virov se na vrhu SDS obeta – hud interni – spopad za vodilna mesta na kandidatni listi te največje opozicijske stranke na prihajajočih volitvah v evropski parlament. Ki bodo prihodnje leto (2024), približno ob tem času.

Za zdaj je slišati naslednje:

 Milan Zver, na prejšnjih evropskih volitvah (2019) nosilec liste SDS, ne bo več kandidiral za evropskega poslanca. Zver, ki je nekoč slovel celo kot “kronski princ SDS” ter veljal za naslednika Janeza Janše, v evropskem parlamentu sicer sedi že od leta 2009.

Skupne kandidatne liste SDS in Slovenske ljudske stranke, ki je na prejšnjih parlamentarnih volitvah med evropske poslance znova poslala Franca Bogoviča (SLS), na evropskih volitvah prihodnje leto skoraj zanesljivo ne bo.

– Spopad za nosilca liste SDS naj bi se zato odvijal (oziroma odvil) med drugo aktualno ter hkrati najbolj a(tra)ktivno evropsko poslanko SDS Tomano Tomc, in Alešem Hojsom, nekdanjim ministrom za notranje zadeve, ki je pred časom postal predsednik lokalnega odbora SDS v Ljubljani, se vrnil na svoje staro delovno mesto v državni družbi DRI, ostal pa – kar ni nepomembno – eden od glavnih medijskih govorcev SDS.

No, oba, Tomčeva in Hojs sta tudi podpredsednika stranke, poleg Jelke Godec, vodja poslanske skupine SDS.

Pri tem spopadu naj bi Hojsu, vsaj po nekaterih informacijah, menda šlo… več na Požareport.

Foto: STA