Požareport: Obstajajo resni indici, da je skrivnostni vlom pri Valentinu Arehu naročilo ožje vodstvo RTV-ja, in prstni odtisi Nike Kovač

ByA.K.

31. januarja, 2024 ,
Nika Kovač v studiu N1 Foto: Zajem zaslona

Motivi so pa tudi predvidljivi…

Požareport: Obstajajo resni indici, da je skrivnostni vlom pri Valentinu Arehu naročilo ožje vodstvo RTV-ja, in prstni odtisi Nike Kovač

Požareport: Pri nedavnem skrivnostnem vlomu v pisarniško pohištvo in krajo 13-letne dokumentacije Valentina Areha, dolgoletnega novinarja, urednika, vojnega dopisnika in nekdanjega v. d. direktorja TV Slovenija, veljajo podobna pravila ali vprašanja, kot pri vseh, tudi svetovnih največjih zarotah:

– Kdo pri tem profitira in kdo ima moč, da vse to prikrije? Vprašanja, kdo je to konkretno storil, kdaj in kako (?) , so drugotnega pomena.

In pri vlomu Valentina Areha že obstajajo tudi resni indici, da je skrivnostni vlom pri šikaniranem televizijcu naročilo ožje (ne)formalno vodstvo RTV-ja, kamor sodijo predsednik uprave Zvezdan Martić, direktorica TVS Ksenija Horvat, njen zasebni partner in nekdanji vplivni direktor TVS Janez Lombergar ter ključna teta iz ozadja, (bivša) novinarka in nekdanja varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Ilinka Todorovski. In seveda predsednik sveta Goran Forbici. Ti, našteti, tudi odločajo o vseh pomembnih odločitvah na RTV, uradnih, neformalnih in političnih, ki se sicer tudi usklajujejo s posamezniki iz Levice, Gibanja Svobode, Inštituta 8. marec (konkretno, gre za Niko Kovač) in Pravne mreže za demokracijo.

– Resni indici so tudi precej razvidni… več na Požareport.

Spomnimo…

Brutalno šikaniranje na RTV: Valentin Areh javno odgovarja vodstvu

Šikaniranje na RTV Slovenija je vedno bolj brutalno. Med drugim je novo pogodbo o zaposlitvi prejel tudi Valentin Areh. Doktor znanosti, nekdanji vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija, bivši urednik oddaje TV Odmevi, javnosti posebej prepoznaven po svojih pogumnih javljanjih z vojnih območij za RTV Slovenijo in med drugim tudi avtor številnih dokumentarnih filmov… več tukaj.

Odziv Valentina Areha na vlom v njegovo pisalno mizo na RTV Slovenija

Zjutraj smo poročali o nenavadnem vlomu v prostorih Radiotelevizije Slovenija (RTV). Nekdanji v. d. direktor TV Slovenija, dr. Valentin Areh, je v odprtem pismu razkril globlje plasti tega dogodka. V njem predstavlja zaskrbljujoče podrobnosti o kraji arhivskega gradiva in prenosnih naprav ter izpostavlja razmere znotraj RTV, ki se zdijo vse prej kot običajne… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona/N1