Še eno vsaj nenavadno kadrovsko dejstvo iz kabineta: DS za evropske zadeve je postal Igor Mally. To funkcijo opravljal že pri Šarcu. “Zaslovel” je po tem, da je Šarcu odsvetoval nastop in govor pred evropskim parlamentom. In še vedno ni povsem jasno, kdo je Andreja Benedejčiča spravil do Roberta Goloba. Čprav se Golob in Benedejčič skorajda zagotovo poznata še iz časov LDS

Čeprav so se pri predsedniku vlade Robertu Golobu in večinskih medijih zavili v molk, da ne bi slučajno kakorkoli ogrozili Goloba, je to pomenljivo samo po sebi. Odzivi na imenovanje Andreja Benedejčiča za državnega sekretarja za nacionalno varnost so zakulisni, vendar so. Po včerajšnji objavi (tukaj) pa so tudi burni. Tako je iz obveščevalnih in diplomatskih krogov slišati tudi naslednje:

– To je, “kot bi z rdečo cunjo mahali Američanom pred nosom”. Pri čemer je treba vedeti, opozarjajo isti viri, da so predsednik ZDA Joe Biden in ameriški demokrati zdaj povsem nekaj drugega kot prej. Ker “vojna (v Ukrajini) je vojna”. Zato Američani danes tudi zaostrujejo politiko proti vsem tistim evropskim državam, ki niso dosledno na proti-kremeljski oziroma proti Vladimirju Putinu, recimo Madžarski in celo proti Avstriji.

– A še vedno ni povsem jasno… več tukaj

Povabilo: sporno imenovanje Andreja Benedejčiča bodo komentirali tudi v oddaji Ura moči na Planetu TV  torej jutri v nedeljo, ob 18.20h.

Foto: BOBO