Požareport: Osvežen dokaz, da so Šarec, Črnčec in Kozmelj prisluškovali novinarjem? (video)

Požareport: Osvežen dokaz, da so Šarec, Črnčec in Kozmelj prisluškovali novinarjem?

Požareport: Na Birnu (Balkan Insight) se je pravkar, še natančneje, pred štirimi dnevi, pojavil intervju z novinarko Dela Suzana Kos, kjer Kosova podoživlja zgodbo iz leta 2021, povezano s tedanjim predsednikom vlade Marjanom Šarcem, njegovim državnim sekretarjem za nacionalno varnost Damirjem Črnčecem in takratnim direktorjem Sove Rajkom Kozmeljem pa tudi Borutom Jamnikom, danes predsednikom uprave SIB Banke, takrat pa še prvim človekom Modre zavarovalnice.

Gre za sicer znano zgodbo (afero), ki naj bi dokazovala, da so Šarec, Črnčec in Kozmelj prisluškovali (vsaj nekaterim) novinarjem, in je bila takrat – spomnimo, januarja 2021 – tudi že zelo podrobno predstavljena (več na tej povezavi).

Je pa pri tem intervjuju morda zanimivo, če ne celo rahlo bizarno, da Suzana Kos, ki, mimogrede, na medijski sceni velja za novinarko, ki običajno poroča tako, kot narekuje njen delodajalec Stojan Petrič, lastnik Dela in Kolektorja (in ki bogati z velikim državnimi gradbenimi posli), daje bistveno večji poudarek dejstvu, da je Kozmelj imel njeno mobilno telefonsko številko, manj pa temu, da je šlo za prisluškovanje, kar je huda in prekleto resna zadeva?! Ker mobilne številke ene od novinark verjetno res ni težko dobiti, še zlasti če si direktor Sove?!

Je pa Kosova tokrat vendarle razkrila nekaj novega: da je sum prisluškovanja “pokrilo” državno tožilstvo, ki je njeno ovadbo zavrglo. In to, če prav razumemo Kosovo, iz razlogov, ki ne zdržijo nobene resne pravne presoje.

Reciklaža

Ker pa gre za reciklažo že objavljene afere, se moramo analitiki, poznavalci ali povsem navadni bralci, gledalci ali poslušalci – predvsem – vprašati, zakaj ta evidentna reciklaža stare afere ravno zdaj in zakaj to točno na tem mediju?!

Birn oziroma Balkan Insight je namreč del tako imenovane mreže raziskovalnega novinarstva, tesno povezan z določenimi nevladnimi organizacijami in močno diši po navezah z odprto družbo in politiko milijarderja Georgea Soroša. Kar posledično pomeni, da za novinarstvom te mreže stoji točno določena politična agenda. Kdo pri nas ima dostop do “Soroševih medijev in Soroševega denarja”, se pa tudi ve.

Zato je objavo tega intervjuja na Birnu (ogledov na youtubu doslej sicer ni ravno veliko, zgolj nekaj čez 300) danes mogoče razumeti, kot je to sicer pravilo pri recikliranih političnih aferah, izključno kot del silovitega spopada (ali pač kar vojne!) za prevlado znotraj slovenske… več na Požareport.

Foto: STA

Portal24