Posebna zgodba pa so konkretni predlogi vladnih prič. Saj vlada tako med drugim posledično povsem razkrinka Igorja E. Berganta (na sliki) in Ksenijo Horvat, kot medijske vojščake sedanje vladne koalicije – pod krinko neodvisnega novinarstva.

Požareport: Panika, od Ribičiča do Maše Kociper: Bo včerajšnji vladni pritisk omajal domnevnega ”sodnika prebežnika” Mateja Accetta?!

Požareport: Panika zaradi – današnje* – morebitne odločitve ustavnega sodišča, da zadrži izvajanje ustavno sporne novele zakona o RTV Slovenija, se je, vsaj po naših informacijah, začela že zjutraj, na Gregorčičevi, kjer domuje kabinet predsednika vlade, potem ko je tja prišla informacija o novem razmerju med ustavnimi sodniki, in sicer 5 proti 3, v prid pobudnikov ustavne presoje sporne novele.

Prej je bilo namreč 4 proti 4, kar smo na tem portalu sicer razkrili že 4. februarja: “Po izločitvi Čeferina menda pat pozicija, 4 proti 4“.

Ciril Ribičič

Zaupno informacijo o novem razmerju med ustavnimi sodniki naj bi do vlade prinesel nekdanji ustavni sodnik Ciril Ribičič, ki je tudi sodeloval pri vladnem odgovoru na pobudo ustavne presoje. Ribičič naj bi bil sicer odlično informiran o dogajanju na US, predvsem prek svoje naveze z generalnim sekretarjem US Sebastianom Neradom.

Ribičič namreč velja za ključnega botra pri njegovem imenovanju, Nerad pa je tudi edini človek na US, ki ves čas sedi na sejah US, poleg, seveda, vseh devetih ustavnih sodnikov. Ribičič, če te navedbe naših virov držijo, potemtakem na vlado dostavlja zaupne informacije z ustavnega sodišča, in to med konkretnim postopkom, kjer sam sodeluje z vlado, US pa odloča za ali proti vladi?!

Med najbolj paničnimi sredi vladnih pisarn na Gregorčičevi naj bi bila državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper, zato so na hitro, češ, nekaj je treba storiti, iz obupa sklicali dopisno sejo vlade in sprejeli sklepe, da se US predlagajo štiri priče in sklic javne obravnave.

Toda zgornji sklepi vlade so pravzaprav nov vladni strel v koleno, saj vlada Roberta Goloba z vsakim novim manevrom dokazuje, da je šlo pri tej noveli zakona o RTV zgolj in samo za politično čistko, da bi članom programskega in nadzornega sveta ter ožjemu vodstvu RTV odvzeli mandate, na izpraznjena mesta imenovali vladni koaliciji politično lojalne kadre, pa četudi pri tem kršijo slovensko ustavo in Evropsko konvencijo o človekovih pravicah.

Posebna zgodba pa so konkretni predlogi vladnih prič. Saj vlada tako med drugim posledično povsem razkrinka Igorja E. Berganta, voditelja Odmevov na TV Slovenija, in Ksenijo Horvat, voditeljica oddaje Intervju, ki se menda namerava potegovati za novo direktorico TVS, kot medijske vojščake sedanje vladne koalicije – pod krinko neodvisnega novinarstva. Ker to bil res nov slovenski unikum: da novinarji pričajo pred ustavnim sodiščem v prid vladi?!

No, vlada… več na Požareport.