Požareport: Po stopinjah padle bleferke Fajon: Brglez kandidat ta starih, Beočanina že potaplja Tonin, Prednik tokrat brez žara v očeh

Jani Prednik [Foto: Zajem zaslona YT/Reporter]

Prva analiza volilnih možnosti Janija Prednika, Tadeja Beočanina in Milana Brgleza, treh kandidatov za novega voditelja Socialnih demokratov…

Požareport: Po stopinjah padle bleferke Fajon: Brglez kandidat ta starih, Beočanina že potaplja Tonin, Prednik tokrat brez žara v očeh

Požareport: No, res, prav zanimivo je bilo včeraj opazovati “untergang” nastope Tanje Fajon, tiste “voditeljice” Socialnih demokratov, ki ji je – tudi z veščinami strastne potapljačice, kot lucidno ugotavlja Aljuš Pertinač – uspelo v slabih štirih letih potopiti to najstarejšo stranko v državi (ker afera Litijska je samo simptom, ne pa tudi vzrok propadajoče SD), kot zunanja ministrica pa je Slovenijo “vračala k jedrnim državam Evrope” na nešteto službenih potovanjih po Afriki, Aziji, Južni Ameriki in Bližnjem vzhodu.

Od njene “politične drže” med – za stranko ponižujočim – “ulizavanjem” predsedniku vlade Golobu (tako naši viri iz SD) in prepotentnimi kosili v ljubljanski restavraciji Cubo so ostali kameleonski poskusi, da bi se ljudem zasmilila, vsem vidni strah, da utegne ostati brez funkcije zunanje ministrice in podpredsednice vlade (saj, karte po aprilskem kongresu se bodo delile na novo, če bo, na primer, Fajonova na vladi ostala vse to, Tadej Beočanin kot, denimo, novi predsednik stranke pa župan nekje v Ajdovščini, bo to samo še ena potrditev totalno patološke slike slovenske politike ter politično in upravljalsko dobesedno neznosna situacija), ter še vedno kup bizarne demagogije in že povsem neokusnega brezveznega govorjenja.

Toda po voditeljskih stopinjah padle Fajon(nove) pred prihajajočim izrednim kongresom stranke (sobota, 13. aprila) stopajo tudi trije zanimivi liki… več na Požareport.

Tanja Fajon ne bo več vodila Socialnih demokratov

Predsednica Socialnih demokratov (SD), Tanja Fajon, je v pismu člane stranke obvestila, da na aprilskem kongresu ne bo več kandidirala za vodenje stranke. “Se na odstop s položaja pripravlja s težkim srcem in da je prišel čas za novo vodstvo SD,” je zapisala Fajon, kar sledi po aferi s sodno palačo, ki je prisilila pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan k odstopu.

“Prišel je čas, da izvolimo novo vodstvo, da našo stranko povežejo sveže zamisli, in da se z drznimi koraki lotimo izzivov, ki so pred nami. Danes je prvi pomladni dan, z nekaj simbolike verjamem, da je pomlad priložnost za nov začetek. Naj bo torej prvi pomladni dan tudi moje sporočilo optimizma, da zmoremo,” je izjavila Fajon. Kljub svoji odločitvi, da ne bo kandidirala je Fajon članom zagotovila, da ostaja zavezana skupnim vrednotam stranke in da bo še naprej aktivno prispevala k delu SD ter podpirala naslednjo generacijo voditeljev… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona YT/Reporter