Požareport: Policija ovadila Cvikla zaradi nasilja v družini, viceguvernerju Banke Slovenije grozi do pet let zapora?!

Požareport: Policija ovadila Cvikla zaradi nasilja v družini, viceguvernerju Banke Slovenije grozi do pet let zapora?!

Požareport: Na Policiji sicer uradno molčijo, ker pa je Milan M. Cvikl visoki državni funkcionar, se bosta tovrstnim vprašanjem verjetno težko izognila državno tožilstvo, predvsem pa Banka Slovenije, ne nazadnje gre za sum nasilnih kaznivih dejanj …

Najbrž ni nobenega dvoma, da Milan M. Cvikl (LDS, SD), danes viceguverner Banke Slovenije, sodi med najbolj razvpite politike zadnjih dvajsetih let slovenske tranzicije. A ne toliko zaradi njegove – sicer zavidljive – politične kariere, bolj zaradi njegovega “zasebnega življenja” oziroma življenjskega sloga, ki polni tudi medije.

Arhiv portala Požareport (vir: burno leto 2009) je dramatična zakladnica Cviklove prve ločitve z ženo Manico in sporov z obema otrokoma iz prvega zakona (viri pravijo, da mu hčerka ne pusti videti petletnega vnuka, a spor med Cviklom in njegovo hčerko naj bi izviral še iz Washingtona, kjer je Cvikl delal na sedežu Svetovne banke in ko naj bi ga hčerka zalotila v domači spalnici z žensko, ki ni bila njena mama in njegova žena), zdaj pa je Pandorino skrinjico drugega razvpitega Cviklovega zakona na stežaj odprla sama Jerca Legan Cvikl, z nedavnim intervjujem za revijo Jana, 7. februarja. Vendar tokrat z novo brutalno dimenzijo – nasiljem v družini, za kar je javno obtožila svojega moža Milana M. Cvikla.

Ampak stvari so se takrat, ko je Leganova javno udarila z intervjujem, že pospešeno dogajale, čeprav skrite pred javnostjo. Tako je avtor teh vrstic nekaj dni pred intervjujem Jerce Legan za Jano dobil pričujočo anonimko …

Vir anonimke: Požareport

… primer pa je – očitno – že preiskovala tudi Policija

… primer pa je – očitno – že preiskovala tudi policija. Konkretno, šlo naj bi za ljubljanske kriminaliste, na podlagi prijave Jerce Legan Cvikl in CSD Enote Ljubljana Center. Po naših informacijah naj bi tako kriminalisti, po treh mesecih preiskave, Cvikla tudi kazensko ovadili na pristojno tožilstvo, zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini, zato viceguvernerju Banke Slovenije zdaj grozi celo do pet let zapora.

Na Policijski upravi Ljubljana nam podrobne informacije o preiskavi in vloženi ovadbi včeraj sicer niso hoteli komentirati, češ, na vprašanja, povezana s konkretnimi osebami, ne odgovarjajo.

Ker pa je Cvikl visoki državni funkcionar (spomnimo, po lanskih parlamentarnih volitvah je bil v igri celo za finančnega ministra), se bosta tovrstnim vprašanjem verjetno težko izognila državno tožilstvo, predvsem pa Cviklov delodajalec Banka Slovenije, ne nazadnje, gre za sum nasilnih kaznivih dejanj.

Na sodišču in doma Cvikl naj bi… več na Požareport.

Foto: STA