Požareport: Policijske preiskave napada na Gregorčiča ne bo, obe predsednici molčita?!

Dr. Peter Gregorčič [Foto: zajem zaslona]

Eskalacijo napada na Petra Gregorčiča naj bi preprečilo vpitje sodelavk in prihod naključnih prič, morda pa tudi nekje zrežirani scenarij, da je bilo treba Gregorčiča samo malo pretepsti, prestrašiti. Toda novinarjev in policije to očitno ne zanima?!

Požareport: Policijske preiskave napada na Gregorčiča ne bo, obe predsednici molčita?!

Požareport: Če avtor teh vrstic to soboto zjutraj, na maratonu 3 src v Radencih (42. po vrsti), ne bi slučajno srečal Petra Gregorčiča (šel je na rekreativni pohod, ker se mu je kasneje, zaradi tempa in urnika volilne kampanje, mudilo naprej po Sloveniji), nočni napad na nosilca kandidatne liste Slovenske ljudske stranke na junijskih evropskih volitvah morda sploh ne bi prišel v javnost.

Sledil je tvit (na omrežju X, doslej že več kot 86 tisoč ogledov!) o tem, kako so prejšnji večer, okoli 22. ure, neznanci fizično napadli Gregorčiča in ga pri tem poškodovali po obrazu, vključno s tremi fotografijami, nato pa je sledilo še nekaj nadaljnih informacij. No, nekaj ur kasneje so večinski mediji večinsko postregli z “uradno informacijo”, kako je “pijani 20-letnik napadel Gregorčiča”, ki naj bi kasneje – ta pijani 20-letnik – tudi razbijal okoliške kante za smeti, kar se je večinsko znašlo po medijskih rubrikah črne kronike, četudi je šlo na napad na politika, in to sredi volilne kampanje za “usodne evropske volitve”, za nameček nekaj dni po tem, ko so na Slovaškem streljali na predsednika tamkajšnje vlade?!

Samo za hitro primerjavo: ko se je pred časom sredi Ljubljane neki moški bolj ali manj samo z verbalno z grožnjo obregnil ob Niko Kovač… več na Požareport.

Gregorčič policistom po napadu: S tem se ne bom ukvarjal

Na javni prireditvi v Metliki je prišlo do nasilnega incidenta, v katerem je 20-letni moški napadel nosilca liste SLS za evropske volitve Petra Gregorčiča. Dogodek se je zgodil kasneje zvečer, ko je storilec začel prevračati kontejnerje za smeti in motiti javni red in mir.

Po podatkih SLS, ki so jih objavili na omrežju X, so nasilni napad najostreje obsodili. Policisti so bili o kršitvi javnega reda in miru obveščeni nekaj po 22. uri. Kljub ukazom se storilec ni umiril, zato so ga policisti odpeljali v prostore za pridržanje. Kasneje so ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola. Zaradi prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja zakonitega ukrepa bo 20-letnik prejel plačilni nalog v znesku 438 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona