Robert Golob, včeraj dopoldne, pred praktično prazno dvorano Evropskega parlament …

Požareport: Pred evropskim parlamentom je Golob lagal celo o svoji karieri. Zakaj že, kaj nam je tega treba bilo?!

Požareport: Pred evropskim parlamentom je Golob lagal celo o svoji karieri. Zakaj že, kaj nam je tega treba bilo?! Bilo me je – kot državljana – sram, podobno kot 6. oktobra 2014, ko sem bil – kot novinar – v dvorani evropskega parlamenta živa kronska priča tisti neverjetni ter znameniti sramoti Alenke Bratušek …

Trije tako različni moški, tri tako različne kariere, pa tudi tri precej politične preference:

Dejan Steinbuch je dolgoletni urednik, novinar in komentator, sodi na desno sredino, z Janezom Janšo sta na bojni nogi.

Mitja Iršič je nekdanji tiskovno predstavnik ministrstva za kulturo, zdaj pogodbeni sodelavec evropske poslanske SDS Romane Tomc, ni član SDS, je pa vsekakor del širšega ekosistema te stranke.

Tilen Majnardi, nekdanji novinar Pop TV, potem šef kabineta Toneta Ropa, ko je bil slednji še minister za delo in kasneje minister za finance, nato uslužbenec Hita, eden vodilnih v Dobri državi (še pod Bojanom Dobovškom), zdaj pa novopečeni urednik Portala Plus, kjer je nasledil Steinbucha, politični pa sodi bolj na levo sredino, so si – ne glede na to, kako se med seboj razlikujejo – javno “enotni v kritiki” včerajšnjega govora predsednika vlade in Gibanja Svobode Roberta Goloba v Evropskem parlamentu: Bedno!

Tako so vsaj objavili na twitterju:

– “Prati umazano perilo v tujini res ni lepo. Govoriti o vladavini prava po tem, ko si zlorabil oblast za kreiranje svojega vzporednega varnostno-obveščevalnega sistema, je naravnost podlo. A točno to je danes v Evropskem parlamentu po poročanju RTV Slovenija naaredil Robert Golob.” (Dejan Steinbuch)

– “Pravosodni sistem se je razkrajal. Kje? Omejevanje svobode govora, medijev, kje? Novo izvažanje notranjih frustracij na mednarodno sceno. Govoričenje o vladavini prava, doma pa odstop ministrice, ki taistemu borcu za pravo očita vmešavanje v Policijo.” (Tilen Majnardi, ki Golobovemu govoru sicer očita tudi naslednje: namesto promocije inovativnih slovenskih idej (ki jih ni malo) v Evropi smo na političnem področju spet videli reciklirani vaški obračun med našimi in vašimi. Ob tem, da niti ni več jasno, kdo to so. Milo rečeno – bedno.)

– “Moraš bit res poseben tip človeka, če te dan pred tem tvoja ministrica dejansko obdolži, da izvajaš tihi politični državni udar na policiji, drug dan pa Evropejcem razlagaš o vladavini prava. To se lahko zgodi le v Sloveniji, kjer je institut checks&balances povsem odpovedal.” (Mitja Iršič).

Saj res, mimogrede, spomnimo:

Pravosodni sistem se med vlado Janeza Janše… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Golob nagovoril skoraj prazni evropski parlament

Premier Robert Golob je danes nagovoril poslance Evropskega parlamenta. Opozoril je, da je ta teden ključen glede ukrepanja EU proti visokim cenam energentov. Evropske institucije je zato pozval k odločnejšim ukrepom na področju energije. Prav tako je izpostavil, da mora unija državljanom Bosne in Hercegovine dati priložnost za evropsko prihodnost… več tukaj.

Foto: Peter Štuhel Twitter