Njeno imenovanje pa naj bi bilo sicer le še vprašanje časa, menda celo samo še nekaj dni…

Požareport: Katarina Bergant, vodja okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani, je edina “prijavljena” kandidatka za novo generalno državno tožilko (po – spomnimo – odstopu prejšnjega generalnega državnega tožilca Draga Škete, oktobra lani, potem ko so ga mariborski prometni policisti ujeli vinjenega za volanom), njeno imenovanje pa naj bi bilo le še vprašanje časa, menda celo samo še nekaj dni.

Toda iz pravosodnih, konkretno iz tožilskih krogov prihajajo namigi, da Bergantovo bremeni (pre)velik “karierni madež”, da bi lahko postal celo prva tožilka v državi.

Gre pa za naslednje:

– Vrhovno sodišče je v medijsko odmevnem primeru sodnice upravnega sodišča, Petre Stanonik Bošnjak, žene Marka Bošnjaka, slovenskega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasboughu, dokončno odločilo (to je bilo že 25. oktobra 2022), da sodnici (ali sodniku) mirujejo obveznosti pravice iz sodniške funkcije, če biva – kot soproga – pri svojem partnerju na začasni funkciji v tujini… več na Požareport.

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Anketa: Večina vprašanih zahteva odstop ministrice za pravosodje

Raziskava, ki jo je za Pop TV izvedla agencija Mediana, je razkrila, da kar 51,1 odstotka vprašanih ocenjuje zahteve po odstopu ministrice za pravosodje, Dominike Švarc Pipan, kot upravičene. Po drugi strani pa je 21 odstotkov vprašanih te zahteve označilo kot neupravičene… več tukaj.