Kadrovski masaker na javni RTV kot brutalna mešanica politike in ideologije, osebnih maščevanj in preferenc ter zakulisnih kariernih dogovorov… Glavno eksekutorko Polono Fijavž menda zanimata Bangkok ali New York.

Požareport: Pri Poloni Fijavž ne gre le za ideologijo, za kadrovsko čistko bo bogato poplačana

Požareport: Kadrovska čistka, pravzaprav masaker, kar nad tistimi, ki so na RTV Slovenija prišli med vlado Janeza Janše (novinarka TVS in radikalna leva aktivistka Špela Kožar jih je – denimo – javno označila za “prišleke”), izvaja je Polona Fijavž, vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa, je mešanica politične želje (vladne koalicije, zato tudi “glasni” molk vseh, ki so praktično del te koalicije: od večinskih medijev do predsednice republike in tako imenovane civilne družbe, ) po “ideološki čistosti” tega javnega medija, pa tudi osebnih maščevanj in kadrovskih preferenc ter – zakulisnih kariernih dogovorov.

Pri osebnem maščevanju naj bi, na primer, izstopal novi predsednik uprave Zvezdan Martič, ker lahko, in ki naj bi se trenutno ukvarjal predvsem s tem, kako na tem javnem zavodu ukiniti delo od doma, kdo bo vodil kakšno oddajo, in seveda, kako na preostala vodilna mesta nastaviti “svoje kadre”. Pri tem, to je zdaj že jasno, je gladko izdal Natalijo Goršak, ki ga je, ko je bila direktorica TVS, postavila za svojega pomočnika, maščevati pa se menda želi tudi tistim, pripovedujejo, ki so ga morda kdajkoli grdo pogledali na hodnikih RTV ali pa ga samo – po njegovo – niso dovolj pozdravili.

Brutalna eksekutorka FIjavževa v svoji pisarni deluje tudi skrajno cinično. Valentini Plaskan, takoj zamenjani voditeljci in urednici TV Dnevnika, naj bi ob zamenjavi dejala, vem, Valentina, ti si profesionalka, ampak moraš razumeti, spremembe morajo biti vidne na ekranu, zato pač letiš.

Toda naši viri iz RTV ob tem opozarjajo: ne bodite naivni, pri Poloni Fijavž ne gre (samo) za ideologijo, ker ona se je zmenila, da naredi čistko, v zameno pa dobi novo dopisniško mesto, in bo tako odlično poplačana.

Zanimala naj bi jo… več na Požareport.

Foto: zajem zaslona Nova24TV

Portal24