Požareport: Primer Loredan: poniža sebe in funkcijo, Golob mu vzame reformo in ga brca prek svojega portala, on pa še vedno ne odstopi

Požareport: Primer Loredan: poniža sebe in funkcijo, Golob mu vzame reformo in ga brca prek svojega portala, on pa še vedno ne odstopi

Požareport: Primer Loredan: poniža sebe in funkcijo, Golob mu vzame reformo in ga brca prek svojega portala, on pa še vedno ne odstopi. Ob tem eni cinično dodajajo, da če Janković ne bi bil minuli ponedeljek slučajno dobre volje, bi se moral Loredan opravičiti vsaj še dvakrat, na Odmevih in oddaji 24ur zvečer.

Pri tem mu žal nič kaj dosti ne pomaga, če ga javno občasno pohvali znani kirurg Erik Brecelj, saj realna moč je drugje, Golob, Janković in Co. pa zdaj počnejo z Loredanom kot svinja z mehom. Kar poglejte si mimike Roberta Goloba v slow motionu…

Obstaja pomembna podrobnost, en zelo zanimiv detajl, ki ga je širša javnost zagotovo spregledala, vendar nam črno na belem dokazuje, kakšna subjektivna ter strukturna zmeda vlada na vrhu državnih odločevalcev slovenskega zdravstva.

Gre za razvpito pogodbo med ministrstvom za zdravje, ko ga je vodila še “pokvarjena” Milojka Kolar Celarc (med vlado Mira Cerarja, oziroma vladavino SMC) in zdravniško “pra-dvoživko” Dušanom Kebrom, danes sicer nekakšnim ideologom državnega zdravstva trdega dela tranzicijske levice.

Danijel Bešič Loredan, aktualni minister za zdravje (Gibanje Svoboda), je namreč pred dnevi Kebru med drugim javno očital, da je pobasal proračunski denar, okoli 36 tisoč evrov, poročila o delu pa ni.

Vse lepo in prav, če ne bi (ne)skrbnica te pogodbe bila uradnica Tina Jamšek, torej tista uradnica, ki je danes, pozor, šefinja kabineta – ministra Loredana?! Saj prav ona bi takrat prva morala poskrbeti, da bi pogodbenik Keber poročilo o delu tudi oddal!

Kakor koli, to ni bil dober teden ministra Loredana… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Koordinacijo reforme zdravstva bo prevzel premier Golob

Koordinacijo reforme zdravstva prevzema premier. Ministrstvo za zdravje želi čim bolj digitalizirati zdravstveni sistem do 1. januarja 2024. Digitalizacija je po mnenju ministra Danijela Bešiča Loredana osnova za transparenten zdravstveni sistem… več tukaj.