Požareport: Resnično ozadje odstopa poslanca Lamuta: Resne zdravstvene težave, pretepi, živci ali njegov bog Damir Črnčec?

Miha Lamut Foto: Matija Sušnik DZ

Gibanje Svoboda nekatera dejstva, povezana z Miho Lamutom, sicer priznava (oteklino na obrazu), vendar vse – te govorice, informacije, namigovanja – uradno kakor “odločno zanikajo”…

Požareport: Resnično ozadje odstopa poslanca Lamuta: Resne zdravstvene težave, pretepi, živci ali njegov bog Damir Črnčec?

Požareport: Miha Lamut je tisti poslanec Gibanja Svobode, ki je 23. januarja nenadoma odstopil kot predsednik posebne preiskovalne parlamentarne komisije, ki preiskuje sume o vpletanju politike v delo policije – uradno iz zdravstvenih razlogov.

Toda pojavljajo se govorice, krožijo informacije, tudi znotraj Svobode, da temu ni – bilo – čisto tako. Češ, Lamut naj bi imel težave s pretiranim uživanjem alkohola, vsaj enkrat, decembra lani (takrat ko so se v javnosti pojavile informacije, da je vpogled v zaupno dokumentacijo komisije omogočil direktorju Sove Jošku Kadivniku, ki je pri tej preiskavi tudi priča), naj bi v poslansko skupino GS prišel s plavim in oteklim očesom, ker naj bi se čez vikend stepel – spet – v vinjenem stanju, tisti poslanski kolegi (kolegice) iz Svobode, ki so ga videli, naj bi ga zato še pravočasno poslali domov, potem pa rekli, da je zbolel, vsaj enkrat pa naj bi v državnem zboru, ko naj bi prišel vinjen, tudi govoril ter hudo evforično krilil z rokami…

… kar je sicer bilo razvidno tudi iz televizijskega prenosa in kasneje objavljenih posnetkov na družbenih omrežjih.

Borut Sajovic, vodja poslanske skupine GS, naj bi se z Lamutom, tako govorice, glede težav z alkoholom že resno pogovoril in mu menda tudi svetoval, naj pijan ne vozi domov, naj raje prespi v Ljubljani, če se ga preveč napije. Slišati je tudi, naj bi ga pred leti, ko še ni bil poslanec ampak “postavljalec glasbenih odrov“, obravnavala Policija, zaradi nasilja v družini, šlo pa naj bi za nekdanjo ženo.

Ko naj bi vendarle dojel, predvsem iz medijskih objav, ter se soočil z dejstvom, da je kompromitiral delo preiskovalne komisije (viri navajajo, da je pravzaprav “zamočil vse, kar se je dalo”), ko je Sovi omogočil… več tukaj.

NSi bi zaradi suma o nezakonitem ravnanju pod drobnogled vzela Miho Lamuta

Poslanska skupina Nove Slovenije (NSi) zahteva sklic nujne seje parlamentarne komisije, ki trenutno preiskuje domnevno nedopustno vmešavanje politike v delo Policije. Voditelj te komisije je poslanec Svobode Miha Lamut. Po oceni poslancev NSi je nujno potrebno razjasniti sume o morebitnem nezakonitem ravnanju predsednika komisije, saj bi v nasprotnem primeru njeno delo lahko postalo izjemno oteženo… več tukaj.

Foto: Matija Sušnik DZ