Požareport: Samuel Žbogar naj bi si zaželel Lauro Miklič

ByAna Koren

15. septembra, 2023

Požareport: Samuel Žbogar naj bi si zaželel Lauro Miklič

Požareport: Prvega septembra je ministrstvo za zunanje in evropske zadeve objavilo razpis(se) za delovna mesta v “projektu Varnostnega sveta OZN”. A glej ga zlomka:

Imamo razpis za dve delovni mesti pod šiframa pod šiframa 7951 in 7952. Obe delovni mesti sta predvideni v New Yorku, obe imata popolnoma enake zahteve (izobrazba in tako dalje) ter popolnoma enak opis del in nalog. Razlikujeta se zgolj in samo v dolžini zahtevanih delovnih izkušenj, kjer se za eno delovno mesto zahteva 2 leti (šifra: 7952), za drugo, sicer povsem enako delovno mesto, pa 6 let delovnih izkušenj (šifra: 7951). Kaj je najmanj skrajno nenavadno.

Le zakaj?

Ker naj bi… več na Požareport

Foto: STA


Ne spreglejte…

Kontroverzno imenovanje direktorja Policije sproža dvome o vplivu politike

Uradniški svet je v kontroverzni odločitvi presodil, da Senad Jušić izpolnjuje pogoje za položaj generalnega direktorja Policije kljub obstoječim dvomom glede njegovih vodstvenih izkušenj. Jušić, ki ni želel javno razkriti, kako je prepričal natečajno komisijo uradniškega sveta, je bil pred tem že dvakrat imenovan za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Policije. Uradniški svet je to dejstvo navedel kot dokaz, da izpolnjuje vse potrebne pogoje za to funkcijo.

Notranji minister Boštjan Poklukar je izrazil svojo podporo Jušiću. Minister je poudaril neodvisnost uradniškega sveta v procesu odločanja. Vendar pa je dopis predsednika natečajne komisije razkril, da je bila komisija opozorjena, da Jušić morda ne izpolnjuje vseh pogojev. Komisija se je kljub temu oprla na interna pravila policije in predhodno oceno ministrstva za notranje zadeve… več tukaj.