Požareport: SDS in NSi, velika uganka ostaja: Gre Novi Sloveniji res za principe, ali pač preprosto drži, da Toninovi varujejo Goloba?

Janševa stranka bi preiskovala Goloba, NSi poslanskih podpisov ne da, to je dejstvo, ponujajo pa, menda, parlamentarno preiskavo Miloša Njegoslava Milovića…

Po našem včerajšnjem članku (vir: Zaradi Muzeja osamosvojitev interpelacije celotne vlade?!) je na desnem polu politične scene skoraj bliskovito sledilo zanimivo in pomenljivo razpletanje, oziroma vnovično zapletanje:

– Janez Janša, prvak SDS, najprej tvitne, da je SDS pripravljena prepustiti Novi Sloveniji vodenje Knovsa, kmalu sledi še uradno sporočilo SDS, da je SDS pripravljena prispevati tudi poslanske podpise pod napovedano interpelacijo Nove Slovenije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko (Levica), ampak šele potem, ko/če poslanci NSi podpišejo interpelacijo SDS zoper celotno vlado Roberta Goloba.

– Nekaj ur kasneje pa pride še uradni odgovor NSi, da so se pripravljeni podpisati pod interpelacijo SDS zoper celotno vlado, vendar je to odvisno od tega, koga bi/bo SDS predlagala za mandatarja.

Uganka ostaja

A hkrati velika uganka še vedno ostaja. Namreč, vse te (napovedane) interpelacije so slejkoprej, zaradi razmerja moči med koalicijo in opozicijo znotraj državnega zbora, že vnaprej nesporno obsojene na neuspeh, prerivanje opozicije (SDS in NSi) pa očitno še vedno preprečuje ustanovitev ene ali več parlamenarnih preiskovalnih komisij, zaradi znanih zadev, ki jih je evidentno potrebno preiskati.

SDS, tako viri, za zdaj ponuja… več na Požareport.

Foto: SDS

By A.K.

Komentar: