Požareport: Se je direktorju Kontrole zračnega prometa utrgalo: Izredna odpoved šefu kibernetske varnosti, ker izdajal Bojanu Požarju?!

ByA.K.

5. januarja, 2024
Foto: Pexels

Požareport: Se je direktorju Kontrole zračnega prometa utrgalo: Izredna odpoved šefu kibernetske varnosti, ker izdajal Bojanu Požarju?!

Požareport: Vse kaže, da naša, spomnimo, nedavna dokumentirana razkritja “kaosa” na Kontroli zračnega prometa, tega državnega podjetja posebnega pomena, katerega direktor je lani postal Rok Marolt, do takrat generalni direktor ministrstva za finance, dobivajo celo najbolj dramatične razsežnosti:

– Po dveh objavljenih člankih avtorja teh vrstic (18. in 21. decembra) je Andrej Golob, suspendirani vodja kibernetske varnosti na KZP, prejel “obtožnico” in vabilo na zagovor pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Hkrati so mu odjavili službeno številko, blokirali vse dostope do podjetja in mu izrekli prepoved nadaljnjega dela, do tako imenovane “razjasnitve dejstev”.

– Včeraj, 4. januarja, ob 9. uri zjutraj, pa je imel prej omenjeni zagovor. Golob na zagovor ni šel, ker je v bolniškem staležu, s priporočenim izogibanjem stresnim situacijam, je pa zato zagovor prišel njegov odvetnik.

Danes pa naj bi za… več na Požareport.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Bojan Požar kritičen do EU poslancev, Romana Tomc odgovarja

Najbolj znani slovenski raziskovalni novinar Bojan Požar je v zapisih na družbenem omrežju X komentiral dogajanje na RTV Slovenija. Požar je svoje mnenje delil v več zapisih, kjer je med drugim omenil, da so novinarjem iz ukinjene oddaje Panorama blokirali celo kartice za vstop v stavbo RTV. Zaposleni so namreč zgolj “na čakanju”. Požar je izrazil zaskrbljenost nad tem, da dominantni mediji ne poročajo o teh dogodkih, kljub očitni kršitvi pravic novinarjev… več tukaj.